Signpost lanceert nieuw beheersplatform voor laptops in scholen

- David Van Waeyenberghe

Signpost heeft een nieuw beheersplatform gelanceerd dat is ontworpen om scholen te helpen bij het soepel beheren van laptops in de schoolomgeving. Signpost Academic Hardware verspreidde de voorbije jaren al meer dan één miljoen laptops in het onderwijs en beheert momenteel ongeveer 700.000 actieve toestellen in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Een nieuw platform bleek nodig want de oude beheerstool, ‘M4S’ of ‘Management for Schools’, voldeed niet langer aan de steeds groeiende behoeften van scholen. Signpost lanceert daarom een gloednieuw en ultrahandig beheersplatform. Dat platform is speciaal ontworpen om scholen te helpen bij het soepel beheren van de honderden laptops in hun schoolomgeving. “Een gamechanger”, aldus Signpost.

Complexiteit vereenvoudigen

Het platform moet de complexiteit vereenvoudigen van laptopbeheer. Dat gaat van aanmelden en reparaties opvolgen tot incidenten afhandelen, facturatiegegevens aanpassen, het laptoppark overzien en nog veel meer. Een van de grootste voordelen is de flexibiliteit. Of het nu gaat om groepsaankopen door de school, laptops die leerlingen zelf hebben aangeschaft of gehuurd in een ‘Bring Your Own Device’ (BYOD) project, het platform overziet alles.

“We hebben geluisterd naar de scholen en hun IT departementen en samen hebben we dit state-of-the-art platform gebouwd”, zegt CTO Timothy Steleman. “Het gebruiksgemak en de functionaliteit zijn uniek en afgestemd op elke schoolomgeving. Met deze lancering zetten we een grote stap naar stressvrij technologiebeheer in scholen.”

Signpost organiseert twee gratis webinars om kennis te maken met het nieuwe platform. Het eerste webinar vindt plaats op dinsdag 12 maart, het tweede op donderdag 14 maart.