Schoollink-app verbindt leerkrachten

- Jeroen Langendam

Deze week is de app Schoollink gelanceerd. Met deze app kunnen leraren en docenten ideeën uitwisselen en sparren over innovatief onderwijs.

Leren van elkaar. In het moderne onderwijs is dat het streven. Maar kun je van leerlingen verwachten dat ze elkaar helpen als je zelf daarin geen voorbeeldgedrag vertoont?

Voor veel docenten is het lastig om met vakgenoten te sparren. Het grootste deel van de tijd sta je voor de klas en vaak zijn er op school slechts één of twee leerkrachten die hetzelfde vak geven. Het is dan lastig om nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Veel enthousiaste docenten nemen zelf het initiatief om een groep op te zetten, bijvoorbeeld via LinkedIn. Maar deze initiatieven zijn vaak volledig afhankelijk van de input van de initiatiefnemer en zijn niet altijd even bestendig. Schoollink biedt de mogelijkheid op een meer structurele manier in contact te komen – én te blijven- met vakgenoten.

De nieuwe app Schoollink is speciaal ontwikkeld voor het stimuleren van ‘kennisuitwisseling tussen leraren over innovatief onderwijs in Nederland en Vlaanderen’.

Schoollink belooft zowel praktische tools voor het opzetten van nieuwe lessen, als discussie over thema’s als 3D-printing of het gebruik van Augmented Reality voor de exacte vakken. Gebruikers met een account kunnen met elkaar sparren over elkaars ideeën. Heb je zelf een idee? Dan voeg je dat met een paar kliks zelf toe.

Schoollink is ontwikkeld door The Hague Tech, een community en co-werkplek voor tech bedrijven in Den Haag, Nederland. De app is verkrijgbaar via de Google Store.