Schoolit.be lanceert officieel

- Cédric Van Loon

We draaien al twee maanden in bèta, maar vandaag lanceert Schoolit officieel. De afgelopen weken en maanden hebben we mondjesmaat nieuwe stukken geschreven om de website te vullen. Het nieuwe schooljaar is de ideale periode om met Schoolit uit de startblokken te schieten.

Er gebeurt heel wat rond de digitalisering van scholen, maar er zijn te weinig (online) kanalen waar onafhankelijk en met expertise wordt gekeken naar de educatiesector. De focus is sowieso IT, in de breedste zin van het woord. Geen analyses van zitbanken of klasindelingen, Schoolit kijkt naar technologie.

Scholen worden dagelijks met technologische uitdagingen geconfronteerd, maar hebben daar niet altijd een antwoord op. Niet elke school heeft een fulltime IT-verantwoordelijke en elke leerkracht of medewerker moet roeien met de riemen die hij of zij heeft. Dit gebrek aan informatie kan er voor zorgen dat soms foute beslissingen worden genomen.

Stel een vraag-knop

Schoolit wil leerkrachten, directieleden, administratieve medewerkers en andere werknemers binnen de schoolomgeving een houvast geven. Verwacht geen leerplannen, maar een volledig nieuwe website waar je dagelijks nieuws, onafhankelijke reviews en diepgravende achtergrondstukken op terugvindt. Alles over hardware, software en ontwikkelingen die betrekking hebben op de onderwijssector.

Omdat we voeling willen houden met de scholen, hebben we centraal bovenaan de website een duidelijke stel een vraag-knop toegevoegd.

Omdat we voeling willen houden met de scholen, hebben we centraal bovenaan de website een duidelijke stel een vraag-knop toegevoegd. We willen niet als helpdesk dienen, maar bepaalde problemen of vragen binnen scholen kunnen altijd leiden tot een boeiend achtergrondstuk, waarin we dieper op de materie ingaan.

Op de homepage van Schoolit kan je handig met schuivers aanduiden welk nieuws je graag wil lezen op de website. We hebben alles onderverdeeld in drie categorieën: lager, secundair en hoger. Standaard krijg je alle nieuws voorgeschoteld op Schoolit. Aan jou om te kiezen of je specifiek voor jouw schoolniveau het nieuws wil filteren.

E-mail en sociale media

Schoolit is aanwezig op sociale media via Facebook, Twitter en LinkedIn. Daarop posten we vanaf vandaag elke dag één bericht, dikwijls het meest spraakmakende of beste stuk van die dag. Je wordt dus niet belaagd met updates, telkens er iets op de website verschijnt.

Tot slot is er ook onze wekelijks nieuwsbrief waarbij we elke dinsdag onze beste stukken bundelen in één e-mail, zodat je altijd op de hoogte blijft. Bij de inschrijving kan je opnieuw kiezen of je specifiek lager, secundair of hoger nieuws wil ontvangen via e-mail. Wie niets aanvinkt, krijgt het beste nieuws over alle niveaus wekelijks in zijn mailbox. Je vindt het inschrijvingsformulier op de homepage of aan de rechterkant van dit artikel.

Onze lezers zijn belangrijk voor Schoolit. Heb je een opmerking over de website, vragen of wil je gewoon goeiedag zeggen. Doe dat op info@schoolit.be of klik bovenaan op de vraagknop.

Tot slot willen we ook onze lanceringspartners bedanken om Schoolit een boost te geven. Zij zijn een essentieel onderdeel om de website uit te bouwen en geloven in het project. Hartelijk dank!