National Geographic komt met gratis content voor thuisonderwijs

- Jeroen Langendam

National Geographic biedt gratis educatief contentplatform aan voor thuisonderwijs

National Geographic biedt, vanwege corona, met NatGeo@Home gratis content voor thuisonderwijs aan.

National Geographic is al jaren een autoriteit als het aankomt op de natuurwetenschappen. Vanuit haar rijke wetenschappelijke archieven puttend heeft de organisatie een eigen platform voor thuisonderwijs gelanceerd: NatGeo@Home

Het nieuwe platform voor leren op afstand brengt de beste educatieve content van deze gerespecteerde uitgever samen om zowel ouders en leerkrachten te helpen bij het onderwijs.

National Geographic content (voorlopig) gratis

Het NatGeo@Home platform is (momenteel) gratis te gebruiken en combineert content van de National Geographic Society, National Geographic kids en andere bronnen. Ook toegang tot de Learn at Home-portal maakt onderdeel uit van het gratis aanbod.

De aangeboden lesstof richt zich vooral op leerlingen uit de hogere klassen van het secundair onderwijs. Leerlingen kunnen de artikelen, video’s en activiteiten zelf verkennen, maar ouders en leerkrachten kunnen ook gebruik maken van een lesplan voor een meer gestructureerde leerervaring.

Live videocolleges

Een van de geheime wapens waarmee National Geographic zorgt dat NatGeo@Home zich van andere platforms en educatieve apps onderscheidt is de Explorer Classroom.

Elke dag, om 20:00 uur onze tijd, is hier een live videocollege te vinden. Natuurbeschermers, wetenschappers, ontdekkingsreizigers, documentairemakers en andere boeiende personen vertellen hier over een grote verscheidenheid aan onderwerpen.  Zo spreekt op 13 april cultureel-antropoloog Alizé Carrère over “aanpassen aan klimaatverandering en mag Andrej Gajic op 20 april vertellen over het beschermen van haaien.

Leren leren

Educatieve content is één ding. Maar slechts een enkeling haalt zijn examen enkel door een stapel boeken voor geschoteld te krijgen. Elke leerkracht weet dat leerlingen structuur nodig hebben. Daarom biedt National Geographic ook advies over online leren, thuiswerken met kinderen en natuurlijk informatie over corona (COVID-19).