Monitor het niveau van je leerlingen dankzij de nieuwe oefensets van Google Classroom

- Ilene Langen

Google lanceert oefensets in Classroom waarmee leerkrachten makkelijk de vooruitgang van leerlingen kunnen zien zonder een toets af te nemen. De oefeningen worden automatisch verbeterd zodat er meer tijd overblijft voor uitleg en ondersteuning.

Om te weten of je leerlingen de les begrepen hebben, kan je de nieuwe oefensets van Google Classroom gebruiken. De oefeningen worden automatisch gescoord, zodat je als leerkracht makkelijk – en zonder veel verbeterwerk – het niveau van je leerlingen kan monitoren. De leerlingen zelf krijgen feedback in realtime aangeboden en kunnen om hints vragen wanneer ze iets niet goed snappen.

Bèta-versie

Op dit moment test Google de sets nog uit in verschillende scholen. Een bèta-versie van de oefensets komt er in de komende maanden aan. De oefensets zijn wel enkel beschikbaar voor leerkrachten die gebruik maken van de Teaching and Learning Upgrade of Google Workspace for Education Plus.

Meer tijd

Jammer genoeg kan niet elke oefening worden toegevoegd aan Google Classroom. Niet alle leerstof is namelijk geschikt om in een online oefening te gieten. Wanneer dit wel kan, geeft het je als leerkracht vooral de tijd om te focussen op individuele leerlingen die het nog moeilijk hebben.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in om de bètaversie uit te testen.

lees ook

Overal en altijd leren? Dat kan met Google Classroom op Android