Microsoft verbetert educatieve programma’s

- Fleur Arkesteijn

Microsoft heeft updates voor zijn educatieve programma’s aangekondigd tijdens een Conferentie in Philadelphia. Teams voor educatie wordt verbeterd, net als Microsoft Immersive Reader

Teams is Microsoft tegenhanger van Slack, een online omgeving waar informatie gedeeld kan worden. De immersive Reader is een speciaal programma wat het gemakkelijker maakt teksten op een scherm te lezen. De tool is erg geschikt voor leerlingen die een nieuwe taal leren, en voor leerlingen met leerproblemen, zoals dyslexie. Met de update wordt ook minecraft: education edition beschikbaar op het programma. Immersive reader wordt toegevoegd aan verschillende producten van microsoft, zoals forms. De tool wordt tevens beschikbaar als cognition-service, wat betekent dat het opgenomen kan worden in andere programma’s. 

Microsoft Narrator, een programma waarmee teksten voorgelezen kunnen worden, heeft nieuwe stemmen gekregen in vijftig verschillende talen.

Een andere verbetering aan Microsofts producten, die gericht is op leerlingen, is de Presenter Coach in PowerPoint. De toevoeging is bedoeld om leerlingen begeleiding te geven op het scherm. De tool kan helpen met de spreeksnelheid, inclusief taalgebruik, precisie en originaliteit. Leerlingen kunnen inspreken in een microfoon en feedback krijgen van het systeem.

Verder kondigde Microsoft een samenwerking aan met de makers van RaspberryPi, Kano Computing Ltd. Het is een nieuwe laptop die Microsoft in veilige modus draait zodat alleen van te voren goedgekeurde apps gedownload kunnen worden. Het apparaat heet Kano PC en draait op intel Corp Atom chips. De app wordt uitgerust met verschillende educatieve apps.