Gynzy brengt Nederlandse expertise naar Vlaanderen

- David Van Waeyenberghe

Het digitaal leerplatform ondersteunt leerkrachten, leerlingen en ICT-coördinatoren bij klasmanagement en interactieve lessen.

Het Nederlandse Gynzy, gespecialiseerd in digitale bordsoftware en verwerkingssoftware, is sinds enkele maanden actief in Vlaanderen. Na twaalf jaar Nederland is de tijd rijp om de expertise op Vlaanderen los te laten. De eerste opdracht voor Gynzy, het vertalen van de software van Nederlands naar Vlaams. Via gratis webinars en demo’s (op aanvraag) wil het platform de werking uit de doeken doen voor leerkrachten en ICT-coördinatoren.

Bord- en verwerkingssoftware

Gynzy bouwde in twaalf jaar heel wat expertise op wat betreft bord- en verwerkingssoftware. In ons land is het bedrijf vooral gekend door het aanbod van de digitale bordsoftware vol handige, interactieve en educatieve tools. “Er werken op dit moment ruim 450 Vlaamse basisscholen met Gynzy, hoofdzakelijk voor met de bordsoftware. Maar de leeromgeving heeft nog zoveel meer te bieden”, zegt Kristof De Baere. Sinds mei is de voormalige directeur basisonderwijs Country Manager voor Gynzy in ons land.

De software is ‘web-based’ en draait bovendien op elk soort toestel. De bordsoftware bevat naast verschillende tools ook kant-en-klare instructielessen en lesideeën om het de leerkracht gemakkelijker te maken. “Het zijn handige rekentools, ook verschillende soorten timers, toepassingen om met geld of inhoudsmaten aan de slag te gaan maar eveneens handige instrumenten voor je klasmanagement. Die veelzijdigheid, onafhankelijkheid en het gigantisch groot aanbod maken ons uniek.”

Kristof De Baere, Country Manager van Gynzy in België

Oefensoftware in ontwikkeling

Naast bordsoftware biedt Gynzy ook verwerkingstoepassingen aan voor het basisonderwijs. Deze oefensoftware voor leerlingen is momenteel in volle ontwikkeling. “We werken met een Vlaams team hard om de oefensoftware gedetailleerd af te stemmen op het Vlaams onderwijs. Dit betekent zowel naar taalgebruik (vakterminologie) toe maar ook bouwen we leerlijnen op basis van alle Vlaamse leerplannen en -doelen. Het adaptieve systeem is makkelijk en snel inzetbaar en past zich steeds aan aan het niveau van elke individuele leerling.”

“De onmiddellijke feedback zorgt voor minder verbeterwerk en de overzichtelijke data geven je als leerkracht meteen inzicht waar je leerlingen zich bevinden in hun leerproces. We vergelijken ons niet met andere platformen aangezien wij ons niet koppelen aan één bepaalde methode. We zijn multi-inzetbaar, zowel naast een methode als ter vervanging van een methode.”

Webinars en gratis testaccounts

Gynzy wil via gratis webinars en demo’s leerkrachten, ICT-coördinatoren en directeurs de kans geven om kennis te maken met de software. “Het is de bedoeling om op regelmatige basis uitleg te geven over onze manier van werken. Op dit moment zijn we klaar wiskunde voor het vijfde en zesde leerjaar. Voor de andere vier leerjaren zijn we momenteel volop aan de slag, maar is ook de Nederlandse content beschikbaar én bruikbaar. Daarnaast willen we zo snel mogelijk werk maken van andere vakgebieden zoals spelling, woordenschat en nog veel meer”, besluit De Baere.

Wekelijks kan je twee webinars over de mogelijkheden binnen Gynzy volgen. Geïnteresseerde personen kunnen zich hiervoor gratis registreren via deze link.

Een gratis demo aanvragen voor (een deel van) het schoolteam, kan via deze link.