Google Update brengt nieuw uiterlijk voor Android Office Apps

- Jeroen Langendam

Google update het uiterlijk van haar productiviteitsapps Docs, Sheets en Slides voor Android toestellen. Door deze visuele make-over, zijn de apps uiterlijk beter op elkaar zijn afgestemd en is het werken intuïtiever.

Soms zijn het de kleine dingen die het verschil maken. Een van de meest verwarrende dingen voor gebruikers van Google office diensten is misschien wel dat elke app er net even anders uitziet. Als je bijvoorbeeld een tekst hebt bewerkt in Docs en deze wilt gebruiken in een presentatie, kom je in een omgeving die er net even anders uitziet. Daardoor moet je steeds even nadenken waar die ene functie ook al weer zit.

Google update maakt werken overzichtelijker, dus sneller

Het zijn kleine dingen, maar ze doorbreken wel de flow van je werk. Dat verlaagt je productiviteit. Het is ook onnodig, zoals Microsoft al jaren geleden heeft laten zien met haar Office-producten.

In welke Office applicatie je ook zit, elk knopje zit op een standaardplek. Daardoor hoef je niet na te denken over de bediening en kun je jezelf volledig op de inhoud kunt richten.

Google heeft ook begrepen dat Office van Microsoft een aantal sterke punten heeft. Dat inzicht leidt tot een aantal interessante updates van Google. Eerder schreven we al over een Google update die de woordenteller toegankelijker maakte. Deze update geeft Google haar apps een nieuw jasje. Dit verandert G Suite van een verzameling handige hulpmiddelen tot een geïntegreerd geheel aan productiviteits-tools.

Deze Google update bevat geen grote nieuwe features, maar is geheel gericht op efficiency. Door een ander –beter leesbaar- lettertype, een herkenbaar gezicht en het consistent maken van de bediening van de apps maakt Google de overstap tussen apps een stukje eenvoudiger.

De uitrol van dezevisuele updates aan de Android productiviteits-apps is in oktober 2019 van start gegaan en zou inmiddels volledig moeten zijn voltooid. Je zou het verschil dus al moeten kunnen merken.