GitHub doet studenten een aanbod dat je niet kan weigeren

- Jeroen Langendam

GitHub, de belangrijkste beheertool voor broncode, doet studenten die een IT-opleiding volgen een aanbod dat ze niet kunnen weigeren. Met het GitHub Student Developer Pack krijgen studenten toegang tot een schat aan professionele tools.

GitHub, de beheertool voor opensource broncode, is ook onder opleidingen en studenten razend populair. Naar eigen zeggen heeft het sinds de introductie van het GitHub Student Developer Pack al meer dan 1,5 mln studenten toegang gegeven tot ‘de beste real-world developer tools en trainingen’

Ook dit jaar krijgen (geverifieerde) scholieren en studenten weer gratis toegang tot GitHub Pro. Voorwaarde is wel dat je studeert aan een opleiding aan het hoger onderwijs. Dit jaar is dat aanbod aanlokkelijker dan ooit, want dit jaar doen 21 nieuwe partners mee. Daarmee is het aanbod aan developer tools twee keer zo groot is als vorig studiejaar.

Het bedrijf zelf is enthousiast: ‘Ik geloof dat de impact voor studenten enorm is’, zegt Business Development Manager Felix Meese: ‘Het is niet gangbaar dat een grote groep bedrijven je alle belangrijke onderdelen overhandigt en zeg: “Zo, bouw maar een ruimteschip”.’

Elke student krijgt toegang tot GitHub Student Developer

Om gebruik te kunnen maken van het grote assortiment developer tools moet de student eerst een account aanmaken. Veel studenten gebruiken hiervoor het emailadres van hun opleiding.

Het is ook mogelijk om een kopie van je studentkaart te sturen. Hiervoor is een standaard procedure aanwezig. Maar, zo belooft GitHub, ook als je geen emailadres van je opleiding hebt, en geen studentenkaart, kun je gebruik maken van de studenten-voordelen, zolang je maar documenten kunt overleggen die bewijzen dat je studeert.

Zelfs een screenshot (met datum) van de portal van het intranet van de opleiding wordt als bewijs geaccepteerd.

Een account maak je via de site van GitHub Student Developer.