Eerste hulp bij wiskundeproblemen: Microsoft Math Solver

- Ilene Langen

De Math Solver-app van Microsoft helpt je moeilijke wiskundige problemen stapsgewijs oplossen. Scan een oefening uit je handboek en maak er in een handomdraai een grafiek van. Wil je graag nog meer oefenen? Bekijk dan zeker het aanvullend leermateriaal.

Gezien wiskunde voor veel leerlingen de nagel aan hun doodskist is, biedt Microsofts Math Solver nu eerste hulp bij wiskundeproblemen. De toepassing voorziet stapsgewijze uitleg bij het oplossen van – onder andere – ingewikkelde vergelijkingen. Ben je eerder visueel ingesteld? Dan voorziet de app grafieken om de materie beter te begrijpen.

Math solver
Math solver

Slimme camera

Dankzij een slimme camera hoef je enkel de opgave te fotograferen en de app herkent het probleem. Bovendien kan je het probleem ook zelf noteren of tekenen in de Sketch Calculator. De app voorziet je daarnaast nog van definities van wiskundige concepten en leert je verbanden tussen variabelen beter te begrijpen dankzij schematische voorstellingen.

Math solver

Oefenen, oefenen, oefenen

Als je graag nog meer wil oefenen, kan je gebruik maken van de werkbladen en video’s die Microsoft je aanbiedt. De toepassing kan zelfs een quiz of klein toetsje genereren, zodat je jezelf kan testen.

Math solver

De ondersteunde problemen variëren van het berekenen van breuken of het gemiddelde tot integralen en afgeleiden. Bovendien zit er in de toepassing een grafisch rekenmachine ingebouwd.

lees ook

OneNote Math Assistant als wiskundeleraar