Chromebook opent twee vensters tegelijk op nieuwe manier

- Laura Herijgers

Google ontwikkelt momenteel nieuwe manier om twee vensters tegelijk op het scherm te plaatsen. Het aantal vensters dat een Chromebook-gebruiker tegelijk kan openen, lijkt wel beperkt te blijven tot twee.

Chromebook-gebruikers kunnen momenteel multitasken met een maximum van twee vensters. Beide vensters worden in dat geval gelijk verdeeld over het scherm en nemen dus 50 procent van het totale scherm in beslag.

In de nabije toekomst moet het mogelijk worden om één scherm twee derde van het scherm te laten innemen. Het tweede venster krijgt de overgebleven plaats.

Meer nood aan multitasken

Werken met meerdere vensters is enorm belangrijk geworden in de hybride wereld. Tijdens videovergaderingen is het bijvoorbeeld meer dan eens nodig om een Word-document of webpagina tegelijk te openen.

Andere computerbouwers zetten daarom ook volop in op multitasken. Apple onthulde onlangs bijvoorbeeld de functie Stage Manager, waarmee maximaal acht applicaties tegelijk overzichtelijk worden weergegeven.

Het zal nog even wachten zijn tot de functie uitrolt, al is het nog niet duidelijk hoe lang het wachten precies zal duren. De functie werd ontdekt in Chromium Gerrit, waar de ontwikkeling van een functie werd aangekondigd om het beeldscherm te splitsen.