Chromebook App Hub biedt kansen in de klas

- Jeroen Langendam

Google heeft de Chromebook App Hub ontwikkeld, om daarmee het gebruik van de Chromebook in de klas aan te moedigen. Ze werken hiervoor samen met verschillende partners.

Googles wil met haar Chromebook marktaandeel in het onderwijs winnen. Volgens het bedrijf zijn leerkrachten positief over de Chromebook, die goedkoop is en makkelijk te beheren. Door het enorme aantal apps dat voor de Chromebook beschikbaar is, kun je met deze laptop alle kanten op. Het grote aantal apps zorgt echter wel dat leerkrachten soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom heeft Google de Chromebook App Hub ontwikkeld.

Het doel van de Chromebook App Hub is om ‘leerkrachten, IT-beheerders en ontwikkelaarr samen te laten leren over Chromebook apps en de toepasssing in het onderwijs. De hub bevat een groot aantal apps die in de les kunnen worden ingebed, inclusief een docentenhandleiding hoe deze toe te passen. Ook bij het (her-)ontwikkelen van het curriculum kan de Chromebook App Hub behulpzaam zijn of ter inspiratie dienen.

Partners bij Chromebook App Hub

Google maakt bekend dat ze de samenwerking hebben gezocht met EdTechTeam. een Amerikaanse organisatie die het gebruik van technologie in het onderwijs aanmoedigt. Samen met dit bedrijf en andere onderwijsprofessionals wil Google op zoek gaan naar de best practices in het gebruik van apps in het onderwijs. Ook willen ze extra informatie beschikbaar stellen.

Behalve met EdTechTeam werkt Google ook samen met de visuele storytellers van Adobe Spark en Khan Academy, een grote naam in het online onderwijs. Khan Academy levert onder meer materiaal aan voor wiskunde, gramatica, extacte vakken en geschiedenis.

Verder levert Khan Academy gestandaardiseerde toetsen aan. Khan Academy is blij met de samenwerking. Eirene Chen, hoofd Marketing Leerkrachten van Khan Academy noemt de App Hub: ‘een geweldige hulpbron voor leerkrachten, die het snel en makkelijk maakt om apps en klassikale activiteiten te vinden die goed werken op Chromebooks.

Een community van en voor onderwijzers

Het doel van Google is om van de App Hub meer te maken dan slechts een verzamelbak apps. Het tech-bedrijf wil er een community van maken waarin leerkrachten van elkaar kunnen leren.

Onderwijsprofessionals worden door Google van harte uitgenodigd om mee te doen.