Bednet start werking met vernieuwde website en toepassingen

- David Van Waeyenberghe

Online afstandsonderwijsplatform Bednet is het nieuwe schooljaar gestart met een opgefriste website en nieuwe toepassingen.

Langdurig zieke of regelmatig afwezige leerlingen kunnen via Bednet online les volgen. Bednet stelt al meer dan 15 jaar het materiaal gratis ter beschikking waardoor de leerling, van kleuter tot secundair, de klasactiviteiten kan volgen samen met de klasgenoten. Het Bednet-materiaal is eenvoudig op te stellen en te bedienen via de veilige software. Daardoor ontstaat een vlotte dynamiek tussen de klas en afwezige leerling.

Bednetter Roos mag (eindelijk) terug naar de klas en steekt haar Bednet-vriendjes een hart onder de riem

Vernieuwde website en software

De Bednet-website kreeg tijdens de zomermaanden een volledige make-over. De nieuwe look en feel moet het werken met de site vereenvoudigen. Vorig jaar innoveerde Bednet met een nieuwe set-up en software. Die software kreeg een paar updates. Zo lieten verschillende leerkrachten weten dat schermdelen een stuk vlotter zou kunnen. Ook daar werkte het ICT-team aan tijdens de zomer.

De Bednet-software is, zeker voor nieuwe gebruikers, niet altijd even eenvoudig. Een video legt de Bednetters, ouders en leerkrachten op een begrijpelijke manier verschillende handelingen uit. Zo kan een leerling zijn hand opsteken, de camera draaien en inzoomen, een scherm delen, en ga maar door.

Team Bednet

Bednetters en hun omgeving krijgen van het Bednet-team ondersteuning gedurende het volledige traject. Bij een startende Bednetter zorgt een trajectbegeleider voor ondersteuning en opvolging. Ook leerkrachten of ouders kunnen bij de helpdesk terecht voor (technische) vragen via de chatfunctie van de software.

Wie algemene vragen over Bednet heeft kan telefonisch (016/20 40 45) of via mail (info@bednet.be) terecht bij de helpdesk tijdens schooldagen. Veel informatie over het computermateriaal, het lesgeven en het volgen via Bednet is ook terug te vinden via de online helpdesk. Scholen die zich afvragen of Bednet interessant is voor hun werking, krijgen via dit filmpje alvast een goed beeld van de organisatie.

Elk jaar organiseert Bednet een pyjamadag waarbij leerlingen in pyjama naar school komen. Die hartverwarmende steunactie vindt dit schooljaar plaats op vrijdag 10 maart 2023. Wie Pyjamadag 2022 nog een keer wil beleven, kan dan via deze pagina. Wil je meer informatie over Bednet, raadpleeg dan deze video.