Alinea Online zet gratis voorleessoftware in voor leerlingen uit Oekraïne

- Ilene Langen

Nu er op onze schoolbanken heel wat Oekraïense leerlingen verschijnen, is er nood aan extra ondersteuning. Aline Online wil daarom gratis licenties aanbieden aan scholen zodat opdrachten en teksten ook in het Oekraïens voorgelezen kunnen worden.

Ook kinderen uit Oekraïne hebben recht op onderwijs, en nu de schoolbanken stilaan vol komen te zitten, wil ook Alinea Online een steentje bijdragen.

Voorleessoftware

Voor anderstalige leerlingen is het niet makkelijk om les te krijgen in een vreemde taal. Alinea Online biedt daarom software aan die het begrip van Nederlandse boeken en opdrachten vergemakkelijkt. De Oekraïense en Russische voorleesstem helpt leerlingen om alle leerstof zo goed mogelijk op te slaan.

Leerlingen kunnen ook thuis met de software aan de slag en ouders die Engels begrijpen, vinden makkelijk hun weg in de leeromgeving.

Gratis webtoepassing

Het programma is volledig cloudgebaseerd en leest teksten voor in verschillende talen. Bovendien helpen beeldwoordenboeken, verklarende en vertalende woordenboeken om de tekst beter te begrijpen. Ook kunnen leerlingen hun uitspraak oefenen dankzij de dicteerfunctie.

De instructievideo’s helpen je om de installatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Om je gratis te registreren, hoe je enkel dit formulier in te vullen.

lees ook

Boost je taalvaardigheden dankzij deze handige browserextensies