200.000 docenten op Wooclap
Online onderwijsplatform WooClap doet het goed in het hoger onderwijs. Inmiddels gebruiken 200.000 docenten het om de lessen leuker te maken.
Het in Brussel gevestigde bedrijf Wooclap biedt een interactief online platform aan voor docenten uit het hoger onderwijs. Op dit platform vinden leerkrachten verschillende interactieve tools die het leren in het onderwijs faciliteren. Inmiddels maken ruim 200.000 docenten (in 150 landen) gebruik van dit platform, zo maakte Wooclap gisteravond vol trots bekend.
Studenten en hun Smartphone
Het is inmiddels, tot frustratie van veel docenten, de gewoonste zaak van de wereld dat studenten hun smartphone (ook in de les) gebruiken. Wooclap zet op haar platform vol in op deze trend. Dankzij het platform kunnen studenten tijdens de les met de docent interacteren. Deze interactie heeft de vorm van een vraag- en antwoordspel, waarbij de leerlingen hun antwoorden per SMS of internet geven, waarbij de resultaten in real-time op het scherm verschijnen.
Dankzij een database met ruim 10.000 voorbeeldvragen heb je als docent voldoende inspiratie om een quiz uit op te bouwen.
“Studies hebben aangetoond dat meer interactie tijdens de les het leerproces verbetert en studenten de leerstof op lange termijn beter begrijpen en onthouden”, zegt Sébastien Lebbe van Wooclap.
Wooclap: Meer features dan vergelijkbare apps
Wooclap onderscheidt zich van soortgelijke producten, zoals Kahoot, doordat het niet enkel multiple choice vragen faciliteert, maar ook woordwolken, gamificatie en het vinden op afbeelding mogelijk maakt. Ook kunnen docenten via het online platform een brainstorm organiseren en modereren. Door deze mogelijkheden maakt het platform lessen leuker. Tegelijkertijd helpt het docenten beter peilen in hoeverre de lesstof wordt onthouden.
Wooclap is geïntegreerd met een aantal van de belangrijkste presentatie-softwarepakketten, zoals PowerPoint, Keynote en Google slides. Hierdoor is het platform in nagenoeg elke digitale omgevign ingezetbaar. Verder kan de data worden geëxporteerd naar Excel en Learning Management Systemen (LMS).