Virtuele trips rond de wereld op Earth Day

- Ilene Langen

Wat beter dan een wereldreis op Earth Day? Juist ja, een virtuele trip rond de wereld. Dankzij deze tips neem je je leerlingen mee op reis naar verschillende natuurwonderen en wereldsteden.

Om de aarde vandaag – of op een andere dag – te vieren, kan je je leerlingen virtueel meenemen op een reis rond de wereld. Dankzij deze tips maak je kennis met verschillende natuurwonderen en wereldsteden, zonder al te veel geld aan een vliegticket te besteden.

Great Barrier Reef

Het bekendste rif ter wereld, dat helaas al heel wat schade heeft opgelopen, kan je nu virtueel bezoeken in deze 360° video. Met een VR-bril kan je je leerlingen dus heel wat onderwaterkennis bijbrengen.

Grand Canyon

Liever op het vaste land? Dan kan je ook de mooie terracotta kleur van de Grand Canyon bewonderen via Google Arts & Culture. Op de gekende wandelpaden kom je zelfs tegenliggers tegen.  

Eiffeltoren

Wanneer je niet zo’n fan bent van de natuur kan je natuurlijk ook een stad bezoeken. Via deze toepassing geniet je van het uitzicht bovenop de Eiffeltoren. Misschien kan je je leerlingen wel de Sacré-Coeur laten spotten.

Bron: Google

Times Square

Bovendien kan je naar een andere wereldstad reizen via deze link. Je kan er Times Square bezoeken op verschillende uren van de dag en tijdens meerdere seizoenen. Maar als je graag eens naar Rome of een andere plek reist, zijn er ook wel opties.

Mount Everest

Om echt op avontuur te vertrekken, moet je hier zijn. Dankzij Google laat je je leerlingen op een veilige manier – en zonder ademhalingsproblemen – kennismaken met de hoogste plek ter wereld.

Bron: Google

Antarctica

Liever lekker koud met wat gure wind? Dan moet je op Antarctica zijn. Laat je leerlingen pinguïns spotten in deze 360° video op YouTube.

lees ook

VR-leerfabriek: zelf aan de slag met virtual reality in de klas