Nog veel meer Whizzkids in 2020-2021
Whizzkids is in schooljaar 2019-2020 een stuk bekender geworden. In 2020-2021 mogen we daarom nog veel meer Whizzkids-wedstrijden verwachten.
Afgelopen schooljaar heeft Whizzkids een sterke groei doorgemaakt. Veel meer leerlingen dan voorheen deden mee aan deze ICT-wedstrijd voor leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs. In schooljaar 2019-2020 deden 694 schoolklassen mee.
Vanwege de bijzondere omstandigheden waar we sinds dit voorjaar mee te maken hebben, ging Whizzkids dit jaar grotendeels online. Ook de finale, vlak voor de zomervakantie, werd via YouTube gestreamed.
In het komende schooljaar wil de organisatie van Whizzkids een tandje bijschakelen: “Dit schooljaar organiseren wij maar liefst vier ICT-wedstrijden en een Qwhizzkids. We starten ook een proeftuin op voor eerste graad secundair onderwijs en na de finales (april) activeren we terug whizzkids@home met nieuwe opdrachten.”
ICT Wedstrijden
WhizzKids organiseert dit jaar drie ICT-wedstrijden voor de leerjaren vier, vijf en zes. Deze wedstrijden beginnen in oktober en duren tot maart. In die tijd krijgen leerlingen 3 vragenreeksen van elk 15 vragen.
De vierde ICT-wedstrijd richt zich op een heel andere doelgroep. Deze wedstrijd is namelijk bestemt hogeschoolstudenten die de lerarenopleiding volgen. Hun wedstrijd beslaat 9 weken, van oktober tot december.
Wanneer je Whizzkids in de les wilt integreren kan Qwhizzkids handig zijn, elke twee weken verschijnen op Klascement drie vragen die in de les gebruikt kunnen worden.
Tenslotte komt ook Whizzkids@Home weer terug.
Deelname aan de Whizzkids wedstrijden is geheel gratis. En ook dit jaar zullen er weer leuke prijzen te winnen zijn. Welke prijzen dat zijn is nog niet bekend.
Voorbereiden op klassikale deelname
Voor docenten die overwegen om met hun klas(sen) mee te doen aan de Whizzkids-wedstrijd is het goed te weten dat op vrijdag 11 september een interactieve informatieve meeting plaatsvindt. Tijdens deze meeting zal de inhoud en structuur van de wedstrijd aan bod komen. Zaken als de tijdsbelasting, de inpassing in het curriculum en communicatie met de helpdesk staan op het programma.
Inschrijven voor deze workshop (die via Google Meet verloopt) kan hier.