Whizzkids finale online op YouTube

- Jeroen Langendam

De finale van Whizzkids is online te volgen op YouTube.

Ondanks de COVID-19 pandemie, de sluiting van scholen en de lockdown ging Whizz Kids 2019-2020 gewoon door. De organisatie slaagde erin om het evenement snel online te brengen. Op vrijdag 12 juni 2020 vindt de finale plaats. Ook deze is online te volgen.

Even leek het erop dat corona roet in het eten zou gooien en dat de Whizzkids editie 2019-2020 niet kon doorgaan. De organisatie toonde zich echter flexibel en kwam met een versie van Whizzkids die vanuit thuis gespeeld kon worden.

700 klassen, 40 finalisten

De thuisversie Whizzkids@Home bleek succesvol. Ruim 700 klassen uit de derde graad namen deel aan de wedstrijd. Leerlingen voerden thuis allerlei opdrachten uit. Deelname is niet alleen leerzaam, maar kon ook lucratief zijn. Elke week wonnen drie leerlingen een Google Home Mini. Ook konden klassen punten verdienen in een strijd om de eerste plaats.

Finale Whizzkids op 12 juni

Welke klas er met de prijzen aan vandoor gaat wordt duidelijk op vrijdag 12 juni. Dan is namelijk de finale van Whizzkids. Het is spannend, want er zijn nog 40 klassen over die kans maken op de eervolle eerste plaats. Zoals uit het kaartje blijkt, komen de finalisten uit heel Vlaanderen.

De deelnemers aan de online finale van Whizzkids komen uit heel Vlaanderen (Afbeelding: Google/Whizzkids)

Omdat het nog steeds niet mogelijk is om met grote groepen mensen bij elkaar te komen zal de finale dit jaar online plaatsvinden. Deze finale wordt georganiseerd vanuit de Google Cloud Experience Room van het bedrijf Fourcast for Education. Dit bedrijf is partner van Whizzkids.

Online meeleven

Dankzij het online karakter van de finale kunnen ouders, grootouders en andere belangstellenden gewoon ouderwets meeleven, want via Youtube kun je er gewoon, op afstand, bij zijn. De hele finale wordt live, via een livestream, uitgezonden.

De online finale van Whizzkids begint op 12 juni om 10:15 uur en duurt naar verwachting tot 11:00 uur. Vervolgens zal tussen 14:00 en 14:30 de prijsuitreiking worden uitgezonden.