Microsoft breidt Copilot uit met nieuwe functies voor onderwijs

- Schoolit redactie

Microsoft introduceert nieuwe updates voor Copilot in Microsoft 365-apps, waaronder Business Chat, Copilot Pages en verbeterde databeveiliging voor ondernemingen.

Daarnaast biedt het bedrijf nieuwe inzichten over het gebruik van AI in het onderwijs, gebaseerd op de Work Trend Index van 2024.

Nieuwe functies en AI-inzichten voor onderwijs

De nieuwste update van Microsoft Copilot brengt nieuwe functies die het onderwijs kunnen ondersteunen. Volgens Microsoft maakt 71% van de onderwijsprofessionals al gebruik van AI, maar heeft 63% van de instellingen nog geen duidelijke strategie voor de implementatie van AI. Hierdoor kiezen veel medewerkers voor hun eigen AI-oplossingen. De nieuwe updates moeten dit gebruik stroomlijnen en ondersteunen.

Daarnaast benadrukt Microsoft het belang van AI-geletterdheid onder docenten en studenten. Uit het rapport blijkt dat er een grote behoefte is aan betere educatie over AI, aangezien veel onderwijsprofessionals niet weten hoe ze AI effectief kunnen gebruiken. Ook wordt voorspeld dat AI de verantwoordelijkheden van jonge werknemers zal vergroten.

Uitbreidingen in Microsoft 365

Naast de onderwijsinzichten breidt Microsoft Copilot verder uit met nieuwe functies zoals Business Chat en Copilot Pages. Business Chat centraliseert verschillende databronnen, zodat gebruikers efficiënter kunnen werken. Copilot Pages biedt een samenwerkingsplatform waar teams in real-time met AI kunnen werken. Deze functies zullen in de komende weken beschikbaar zijn.

Andere updates richten zich op specifieke Microsoft 365-apps. Zo krijgt Excel nieuwe mogelijkheden met Python, biedt PowerPoint een Narrative Builder, en kan Copilot in Teams zowel vergadertranscripten als -chats analyseren. Outlook introduceert een functie om de inbox te prioriteren en OneDrive biedt tools om bestanden eenvoudig te vergelijken en samen te vatten.

Focus op databeveiliging

Microsoft legt daarnaast de nadruk op enterprise data protection (EDP) voor onderwijsinstellingen. Dit zorgt ervoor dat alle interacties met Copilot veilig zijn en voldoen aan de bestaande privacy- en beveiligingsnormen van Microsoft. Hierdoor kunnen gebruikers erop vertrouwen dat hun data privé blijft en niet wordt gebruikt om AI-modellen te trainen.

De updates voor Microsoft Copilot zijn vanaf deze maand beschikbaar voor onderwijsprofessionals en studenten ouder dan 18 jaar. Ook is er een preview-programma voor studenten vanaf 13 jaar, met dezelfde beveiligingsmaatregelen.