Meer onderwijsrendement halen uit Teams (2/2)

- Jeroen Langendam

Dankzij apps als Teams kunnen we ook onderwijs op afstand geven. Het blijft echter soms behelpen. Deze tips helpen je dankzij Insights meer uit Teams te halen.

In het vorige artikel over Teams en Insights lieten we zien hoe je Insights kunt toevoegen aan Teams om beter te zien hoe goed je online les bij de leerling aankomt. In dit artikel delen we nog twee tips om je online lessen naar een hoger plan te tillen.

Tip 2: Zie hoe een leerling zich online gedraagt

Wanneer je eenmaal weet hoe het is gesteld met aanwezigheid en absenteïsme kun je een laagje dieper kijken.

Bij een normale les weet je precies welke leerlingen je in de gaten moet houden. Je weet wie er regelmatig te laat komt, wie er na de les nog een vraag komt stellen en wie bezig is met welke opdracht. In Teams is dit een stuk minder zichtbaar.

Ook hier kan Insights in Teams helpen. Het is namelijk mogelijk via de zogeheten “spotlight cards” details op leerlingniveau te zien. Hoeveel studenten waren er in een bepaalde week afwezig? Welke studenten zijn ineens op andere tijden dan normaal aan het werken?  Je kunt in Insights bladeren op zoek naar iets opvallends, of je kunt een gefilterd online-activiteitsrapport genereren.

Tip 3: Zie wie er met de pet naar gooit

De derde, en laatste, tip gaat nog wat dieper. Als leerkracht wil je jouw leerlingen graag zien werken. In de les is het makkelijk om te zien wie zich op de opdrachten stort en wie liever met andere dingen bezig is. Je ziet ook hoe moeilijk of makkelijk ze de opdrachten vinden. Deze informatie helpt je om je opdrachten zo bij te schaven dat ze uitdagend genoeg zijn en motiveren om te leren.

Ook hier helpt Insights in Teams je verder.

Via de functie track student activity zie je in één oogopslag hoe vaak een leerling heeft gepost, hoeveel reacties hij of zij heeft achtergelaten en of (en hoe) een student een bepaald bestand heeft geopend.

Wil je een rapport over het online gedrag van de hele klas? Ga dan vanuit het tabje “Insights” naar All Activities en vervolgens Meetings. Selecteer de gewenste tijdsperiode en de leerling(en) war je informatie over wilt voor een overzichtelijke rapportage.

Nog meer leren over Insights in Teams?

Met de drie tips die we hebben gedeeld heb je toegang tot een schat aan informatie om je lessen nog beter te maken. Meer weten? Microsoft heeft een één uur durende online cursus samengesteld waarin je alles leert over de manieren waarop je Insights in Teams kunt gebruiken.