Hoe maak je korte clips van YouTube-video’s?

- Ilene Langen

YouTube kan een grote bron van inspiratie zijn voor de klas. Alleen duren sommige filmpjes net iets te lang. Met de Clip-tool knip je er precies uit wat je nodig hebt voor je les.

Vroeger had je heel wat externe toepassingen nodig om clips van YouTube-video’s te maken, nu kan dat gewoon op het platform zelf. Tenminste als je clip niet langer duurt dan een minuut.

De Clip-tool

De Clip-of kniptool kan je vinden onder de YouTubevideo in kwestie. Niet alle filmpjes zijn geschikt voor het maken van clips, maar bij de meeste video’s doen zich geen problemen voor. Het icoontje ziet eruit als een schaar en kan je vinden tussen Downloaden en Opslaan.

clip youtube

Een kanaal maken

Om een clip van je gekozen video te kunnen maken, dien je wel eerst een YouTubekanaal op te starten. Dat kan je makkelijk doen door in de rechterbovenhoek op je profiel te klikken en te kiezen voor Een kanaal maken.

clip youtube

Wil je je kanaal liever niet behouden na het maken van de clip? Dan kan je dit net zo makkelijk weer verwijderen. Let er wel voor op dat je reacties, berichten en afspeellijsten ook verwijderd worden.

Een clip maken en delen

Met de tool kan je clips van 15 tot 60 seconden uit een video knippen en delen met je leerlingen of collega’s.

clip youtube

Je kan de link gewoon kopiëren en doorsturen, of de URL integreren in je website of presentatie.

clip youtube

lees ook

Blijf digitaal bij de les dankzij deze tips