Fourcast lanceert oproep voor derde (en laatste) ICT-bootcampronde

- David Van Waeyenberghe

Basisscholen die hun ICT-competenties willen versterken via een op maat gemaakt traject, krijgen de warme oproep om zich in te schrijven voor de ICT-bootcamps. De inschrijvingen voor de derde, en tegelijk laatste begeleidingsronde, zijn aan de gang. De Bootcamps zijn een project van het Kenniscentrum Digisprong, in samenwerking met Fourcast.

De bootcamps zijn door de Vlaamse overheid in het leven geroepen om de digitale competenties van ICT-teams en basisscholen te versterken. Fourcast, onderdeel van de Signpost Group, voorziet de opleidingen. Die zijn onderverdeeld in twee trajecten: Digitaal groeien (professionalisering basisonderwijs) en Digitale beleidscyclus (onderwijsinnovatie en ontwikkeling ICT-beleid).

GBS De Dobbelsteen

De derde inschrijvingsronde is meteen de laatste kans voor scholen om een gratis vormingstraject te volgen. “Deze ICT-bootcamps zijn specifiek ontworpen om basisscholen en hun onderwijspersoneel (kosteloos) te begeleiden bij hun digitaliseringsproces”, aldus Olav Adami van Fourcast. “De leraren van deelnemende scholen aan het traject Digitaal groeien kunnen hun eigen hulpvragen stellen en ontvangen persoonlijke coaching van de Fourcast-experts.”

lees ook

Ondersteuningstraject Bootcamps 2.0 gelanceerd

Verschillende basisscholen namen al deel aan de eerste of tweede bootcamps, met volgens Fourcast zeer positieve resultaten. “Een bootcamp is een investering die met de juiste mindset voor een groot rendement zal zorgen voor de school, leerkrachten én leerlingen”, gaat Adami verder. GBS De Dobbelsteen uit het Oost-Vlaamse Moerzeke volgde het professionaliseringstraject de voorbije maanden. In onderstaande video geven ze hun ervaringen mee.

Inschrijven

“Voor basisscholen biedt deelname aan de ICT-bootcamps onmiskenbaar voordelen, ondanks de uitdagende context van het lerarentekort. De effectiviteit van het traject is zichtbaar: 86 procent van de leerkrachten past het geleerde toe in de klaspraktijk. Dat zijn zeer mooie resultaten. Dit is echt de laatste kans. Aan het einde van het kalenderjaar stoppen de Bootcamps Perceel 1 en 2”, besluit Olav Adami.

Scholen die interesse hebben in een gratis opleidingstraject via de ICT-bootcamps, kunnen terecht op deze website. De inschrijvingen lopen tot alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Scholen die uit de boot vallen, kunnen in een latere fase een duurzaam, betalend, traject volgen via Fourcast.