Inschrijvingen voor derde ronde ICT-bootcamps geopend

- David Van Waeyenberghe

Scholenteams die een professionaliseringstraject of professionele begeleiding willen voor hun digitale transformatie, kunnen zich aanmelden voor de derde golf van ICT-bootcamps. Fourcast heeft de inschrijvingen geopend voor het project van het Kenniscentrum Digisprong.

De Vlaamse overheid biedt de ICT-bootcamps aan om scholenteams te versterken. De bootcamps geven scholen(teams) de kans om een gratis professionaliseringstraject te volgen. Met de bootcamps wil het Kenniscentrum Digisprong de ICT-competenties van ICT-coördinatoren en ICT-teams versterken. In september vorig jaar sloot Fourcast een tweede inschrijfronde af. Scholen die toen uit de boot vielen, of nog geen dossier indienden, krijgen nu dus een nieuwe kans.

Twee trajecten

Scholen(teams) kunnen zich kandidaat stellen voor twee percelen. Het eerste perceel ‘Digitaal Groeien’ is gericht op professionalisering in het basisonderwijs. Het tweede perceel ‘Digitale Beleidscyclus’ mikt dan weer op onderwijsinnovatie en de ontwikkeling van een sterk en duurzaam ICT-beleid. Inschrijven voor het (gratis) professionaliseringstraject kan via deze website van Fourcast.

Nadat de inschrijvingen zijn afgerond zal een selectie worden gemaakt op basis van vastgestelde parameters. Ook al is het traject gratis, er wordt best veel verwacht van de deelnemers. Voor Digitaal groeien moeten leerkrachten rekenen op 15 uur per leerkracht en 38 uur in totaal als school, verspreid over vier maanden. Voor het tweede perceel is de tijdsinvestering ongeveer 23 uur verdeeld over verschillende participanten en gedurende maximaal vijf maanden.