Cegeka en Smartschool werken samen om digitalisering van scholen te versnellen

- Cédric Van Loon

IT-groep Cegeka en schoolplatform Smartschool sluiten een strategische samenwerking af. Er wijzigt niets aan de huidige dienstverlening van Smartschool. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM zet met een financiële investering ook zijn schouders onder het bedrijf.

“Dankzij deze nieuwe strategische samenwerking tussen twee Vlaamse technologiespelers staan we in pole position om de onderwijswereld te begeleiden in de verdere en versnelde digitalisering”, zeggen Stijn Bijnens, CEO van Cegeka, en Jan en Geert Schuer, respectievelijk CEO en COO van het familiebedrijf Smartbit.

Cegeka ziet heel wat opportuniteiten in de digitale sprong voorwaarts die scholen vandaag en in de toekomst moeten nemen. Dankzij de synergie van Smartschool en Cegeka is een verdere groei van Smartschool in Vlaanderen en Wallonië mogelijk. De naam van het platform blijft behouden, net als de huidige dienstverlening aan scholen, leerkrachten en leerlingen die gebruikmaken van het onderwijsplatform.

Smartbit, het bedrijf achter Smartschool, werd opgericht in 2003 en is gevestigd in Oudsbergen (Limburg). Het bedrijf telt zo’n 30 medewerkers. 57% van alle Vlaamse lagere en middelbare scholen gebruikt Smartschool. Eén op de vijf Franstalige middelbare scholen maakt gebruik van Smartschool.

Meerderheidsparticipatie

Cegeka verwerft een meerderheidsparticipatie in Smartschool. Daarnaast stapt ook de Limburgse investeringsmaatschappij LRM in het bedrijf. De broers Schuer blijven aan boord als aandeelhouders en behouden ook de dagelijkse operationele leiding. Er worden geen financiële details over de samenwerking tussen Smartschool, Cegeka en LRM vrijgegeven.

Tom Vanham, CEO LRM: “Smartschool is een op en top Limburgs product en heeft een sterke maatschappelijke impact. Het digitaal schoolplatform heeft leerlingen, ouders en scholen doorheen de corona-crisis geholpen. Met Cegeka aan boord is de toekomstige groei van dit innovatieve familiebedrijf verzekerd. LRM legt graag een stuk van de financiële puzzel om Smartschool te verankeren in Limburg.”