Bing Chat Enterprise nu ook beschikbaar voor docenten

- David Van Waeyenberghe

Enkele weken nadat Microsoft Bing Chat Enterprise lanceerde, is de toepassing nu ook beschikbaar in 365 A3 en A5. Bing Chat Enterprise zorgt voor een AI-gedreven chat met commerciële gegevensbescherming. De toepassing is alleen toegankelijk voor docenten. Studenten kunnen met Bing Chat aan de slag via hun Microsoftaccount.

“We hoorden van veel onderwijsprofessionals dat ze Bing Chat Enterprise wilden gebruiken voor hun werk”, schrijf Microsoft in een blogbericht. “We weten dat generatieve AI het potentieel heeft om leerkrachten, begeleiders en onderzoekers te helpen bij het herontdekken van werkvreugde door administratieve lasten te verlichten. Daardoor kunnen docenten tijd en energie winnen om zich te concentreren op hun belangrijkste taken in en buiten het klaslokaal.”

Commerciële databescherming

Een belangrijk onderdeel van de vernieuwde AI-chattoepassing is de strenge(re) gegevensbescherming. “Wat er in gaat, en terug uit komt, blijft beschermd”, aldus Microsoft. Dit betekent dat gebruikers- en chatgegevens binnen de organisatie blijven. Bing slaat geen chatberichten op en Microsoft krijgt geen toegang tot chatgegevens om de onderliggende modellen verder te trainen.

Net als de gekende Bing Chat is de Enterprise-versie gebaseerd op webgegevens en biedt het volledige antwoorden met links naar inhoudsbronnen, visuele antwoorden met grafieken, diagrammen en afbeeldingen. “De chatmotor is ontworpen in overeenstemming met onze AI-principes. Daarnaast blijven we luisteren naar feedback en werken we samen met de onderwijsgemeenschap aan eventuele verbeteringen.”

Standaard vanaf 21 september

IT-admins die Microsoft 365 A3 of A5 beheren, kunnen via deze documentatie Bing Chat Enterprise in-of uitschakelen. Van zodra de functie is ingeschakeld, heeft iedereen met een account via de Microsoft Edge zijbalk toegang. Microsoft zal Bing Chat Enterprise standaard actief zetten, tenzij de admin dat anders wil, vanaf ten vroegste 21 september. Volgens Microsoft zal de vernieuwde en veilige chatrobot helpen bij volgende taken:

  • Conceptinhoud: “Maak lesplannen voor een bepaalde les, met vermelding van relevante leerdoelen, materialen en activiteiten.”
  • Gepersonaliseerd leren: “Creëer een leespassage voor het derde leerjaar rond een bepaald thema.”
  • Brainstormen: “Maak een lijst van 20 projectideeën rond de Europese geschiedenis, op niveau van het tweede middelbaar.”
  • pdf samenvatten die is geopend in Edge
  • Efficiëntie verbeteren

lees ook

Reflect-monstertjes in Teams krijgen meer mogelijkheden