AI & Education for Young People and Belgium op woensdag 16 november

- David Van Waeyenberghe

Organisator AI4InclusiveEducation wil met het eerste event de dialoog op gang trekken tussen experten, gebruikers en sleutelspelers in EdTech.

“Er wordt gezegd dat het land meer opgeleide burgers en werknemers in deze technologieën nodig zal hebben.” Zo opent organisator AI4InclusiveEducation de uitnodiging voor haar eerste nationale evenement rond AI en education. “Wie zijn de belangrijkste actoren in het land? Wat is er nodig in en voor België? Hoe leren we over de technologie, maar ook over ethische en juridische uitdagingen? Op die vragen willen we antwoord krijgen door in gesprek te gaan met experten en inspirerende initiatieven”, zegt Yann-Aël Le Borgne van AI4InclusiveEducation.

collectief

AI4InclusiveEducation is een collectief van STEM-organisaties (Scientotheque, Bemaker, CollectiveUP) en onderwijsinstellingen (FARI, Erasmushogeschool) dat werkt aan de ontwikkeling van open access educatieve content in AI, data, robotica en ethiek. Het collectief krijgt steun van Innoviris en Digital Belgium Skills Fund. “De verschillende modules die binnen het project zijn ontwikkeld, richten zich op een publiek van tieners en jongvolwassenen uit kansarme milieus”, gaat Le Borgne verder.

“Tijdens het evenement stellen we onze modules voor. Die zijn zowel technisch als ethisch en willen op een praktische manier en interactieve manier de mogelijkheden van de technologieën belichten. Deze educatieve inhoud werd in 2022 gebruikt om jongeren uit kansarme milieus op te leiden. Naast de voorstelling van het materiaal krijgen de bezoekers de kans om andere organisaties te ontmoeten die bezig zijn met AI en EdTech.”

Het evenement vindt plaats op woensdag 16 november, van 16 tot 19 uur in Becentral (Kantersteen 10 in Brussel). Inschrijven kan via de site van Eventbrite. Op de site is op het volledige programma beschikbaar, net als de lijst met deelnemende organisaties zoals CoderDojo en Digitale Wolven.