Zyxel brengt WiFi 6 accesspoints op de markt

- Jeroen Langendam

WiFi 6 accesspoint van Zyxel

Met een nieuwe serie accesspoints belooft Zyxel WiFi opstoppingen op het WiFi-netwerk van scholen aan te pakken.

Het WiFi-netwerk op scholen wordt steeds intensiever gebruikt. Tijdens de les, maar ook in de pauzes. De hoge belasting zorgt soms voor lagere snelheden, zelfs wanneer er accesspoints in elke klas zijn.

Het Nederlandse bedrijf Zyxel belooft hiervoor een oplossing. Peter van der Putten van Zyxel Benelux: “Scholen blijven nieuwe technologie omarmen om hun leerlingen te betrekken en leermethoden te verbeteren. Ze hebben een goede en gebruiksvriendelijke oplossing nodig om wifi-interferentie te verminderen, omdat een groot aantal leerlingen online werkt”.

Met de WiFi 6(11ax)-serie accesspoints belooft Zyxel die ondersteuning te bieden voor grote aantallen devices, terwijl het interferentie voorkomt. De WAX650S neemt binnen deze serie een belangrijke positie in.

Het geheim zit hem volgens Zyxel in de technologie die de internetverbinding stroomlijnt en daardoor efficiënter maakt. Hierdoor kan iedereen, of ze nu een tekst downloaden of multimedia, dezelfde netwerksnelheid genieten.

Het probleem van co-channel interferentie, waarbij meerdere apparaten tegelijkertijd worden verbonden met hetzelfde kanaal biedt Zyxel het hoofd met haar smart antenna-technlogie. Dit zorgt ervoor dat elk device een stukje van het netwerk krijgt toegewezen. Daardoor zitten devices elkaar niet in de weg.

Naast een slimme antenne, bieden de WAX650S accesspoints ondersteuning voor 5 Gb-ethernet en multi-gig-snelheid, standaard in WiFi 6, voor een snellere draadloze omgeving. Een aparte scanradio zorgt voor een permanente bewaking van netwerkproblemen, zonder de WiFi-kwaliteit te beïnvloeden.

Zyxel biedt scholen onder meer een levenslang abonnement, waardoor de kosten vooraf bekend zijn.