Microsoft’s Intune voor educatie komt met versimpeld iOS apparaatbeheer

- Fleur Arkesteijn

Microsoft Intune, een platform voor het centraal beheer van apparaten door IT administrators van scholen, komt met een nieuwe release die het gemakkelijker maakt iOS apparaten te managen.

Steeds meer onderwijsinstellingen laten hun leerlingen gebruik maken van apparaten. Microsoft speelt hiermee ook in op het groeiende gebruik van iPads in de klas. Het platform laat docenten zowel iOs als windows apparaten beheren.

De updates bestaan onder andere uit een vernieuwd aanmeldingssysteem, met MDM server tokens, het toevoegen van namen aan iOS apparaten, en een optie om de apparaten automatisch te configureren. Op verzoek van veel instellingen is tevens de optie toegevoegd om de achtergrond en het lockscreen aan te passen toegevoegd.

De update bevat tevens manieren om Apple VVP te delen, zodat bijvoorbeeld applicaties die gekoppeld zijn aan een apple account, gebruikt en ingevoegd kunnen worden in andere applicaties.

Microsoft investeert flink in het platform, en de updates voor de volgende release zijn ook al deels bekend: Microsoft wil meer administratorsrollen toevoegen, het mogelijk maken bepaalde VPP tokens te blokkeren.