Google over privacy in G Suite for Education

- Jeroen Langendam

Bescherming van privacy in G Suite for Education is van groot belang voor Google. In een blog vertelt het bedrijf wat het doet om de privacy te beschermen.

Privacybescherming krijgt steeds meer aandacht in het onderwijs. Dat is terecht, want scholen bezitten een schat aan persoonlijke data. Cybersecurity, waar privacybescherming onderdeel is, is volop in ontwikkeling.

Google, de aanbieder van G Suite for Education, vindt het belangrijk dat scholen erop kunnen vertrouwen dat de gegevens die via hun platform worden verzameld veilig zijn. Zach Yeskel van Google heeft daarom een blog geschreven waarin hij ingaat op een aantal vragen rondom de privacy en veiligheid van G Suite.

Voor Google Advertenties is geen plek

Google kijkt verder dan alleen de privacy in G Suite for Education. Omdat het bedrijf beseft dat de (contextuele) advertenties van Google soms wat confronterend kunnen zijn, belooft Google dat G Suite gegarandeerd vrij is van advertenties. Ook buiten de G Suite omgeving zul je niet geconfronteerd worden met contextuele advertenties die gebaseerd zijn op je schoolwerk, want er worden geen gegevens rondom het surfgedrag van leerlingen verzameld.

Data is veilig

Google belooft dat alle data veilig is. De beveiliging van gegevens in G Suite is hetzelfde als de beveiliging die Google voor haar eigen data gebruikt. Data Loss Prevention (DLP), geavanceerde detective van veiligheidsrisico’s en proactieve preventive zijn standard.

Uiteraard voldoet het bedrijf aan alle wetgeving. Maar Google wil verder gaan en heeft daarom een Leerling Privacy Eed afgelegd (Student Privacy Pledge, download als PDF).

Wil je weten wat Google nog meer over de privacy in Google G Suite for Education te zeggen heeft? Lees dan de blog van Zach Yeskel.