Nieuwe Fortinet-switches focussen op connectiviteit en security binnen campussen

- Cédric Van Loon

De nieuwe FortiSwitch 600 en 2000 komen tegemoet aan de steeds hogere beveiligings- en connectiviteitseisen die aan campusnetwerken worden gesteld.

De nieuwe FortiSwitch 600 en 2000 vormen een aanvulling op het aanbod van veilige, gebruiksvriendelijke en schaalbare switches van Fortinet. Ze bieden het prestatievermogen en de poortdichtheid die nodig zijn om tegemoet te komen aan de eisen van moderne campusomgevingen. Organisaties kunnen de capaciteit opschalen naarmate de connectiviteitsbehoefte groeit.

De FortiSwitch 600 is een multi-gigabit access switch voor campusnetwerken met poortsnelheden tot 5GE voor toegangsverbindingen en tot 25GE voor uplinkverbindingen. De switch zorgt voor degelijke netwerkprestaties met intelligente aansturing van het verkeer van geavanceerde access points naar bedrijfskritische bestemmingen.

De FortiSwitch 2000 is een core switch die voor grootschaliger en complexere campusomgevingen is ontwikkeld. Hiertoe aggregeert het apparaat access switches zoals de FortiSwitch 600. Beide switches zijn voorzien van een dubbele stroomvoorziening om de redundante voeding te bieden waar moderne campusnetwerken om vragen.

Beide switches kunnen gebruik maken van FortiGuard. dat onder meer geavanceerde bescherming tegen malware, sandboxing en een internetfilter biedt. Alle modellen van de FortiSwitch bieden daarnaast integratie met FortiAIOps. Deze AI-tool biedt IT-beheerders real-time inzicht in potentiële netwerkproblemen en automatiseert handmatige taken.

Zowel de FortiSwitch 600 als de FortiSwitch 2000 zijn vanaf nu verkrijgbaar.