Basisschool Spijker schoolvoorbeeld van gebruik Chromebooks

- Schoolit redactie

Basisschool Spijker uit Hoogstraten is door Acer uitgepikt als één van de wereldwijde voorbeelden voor het gebruik van Chromebooks en Google for Education.

Acer zet niet voor niets de basisschool uit Hoogstraten in de bloemetjes. De school ging aan de slag met Acer Chromebooks, Google for Education en de Chrome Education Upgrade. De resultaten zijn volgens de school en de laptopfabrikant indrukwekkend.

Drie pijlers

Basisschool Spijker was op zoek naar een EdTech-oplossing die aan drie voorwaarden moest voldoen. De Chromebooks moesten in de eerste plaats een educatieve, opvoedende functie hebben. Daarnaast was het belangrijk dat de laptops leerlingen konden inspireren voor gepersonaliseerd leren en dat de leerlingen dat leren zelf in handen namen. Tot slot wekten de toestellen interesse in technologie op bij de leerlingen om hen op die manier voor te bereiden op een technologiewereld.

“Een schoolomgeving is soms veeleisend. Zeker wanneer we aan de slag gaan met jong kinderen. De Acer Chromebooks voldeden aan al die verwachtingen”, zegt ICT-coördinator Bart Martens. In een testimonial (zie filmpje hieronder) vertellen de ICT-coördinator Martens en directeur Nancy van Dun over hun ervaringen met de Chromebooks in de school. Onder andere de snelle opstarttijd, het handige formaat voor kinderen en het aanraakscherm sprak de school aan.

Chrome Education Upgrade

De Acer Chromebooks 311 zijn niet alleen handig als leermiddel. Via de Google Education Upgrade kunnen scholen zoals Spijker ten volle gebruik maken van ChromeOS. “Het was een belangrijke factor in onze keuze om de upgrade te maken. Workspace-apps zoals Gmail en Drive hebben we op die manier perfect kunnen integreren in het klasgebeuren”, aldus Martens.

lees ook

Creatiever en productiever werken met Chromebook

Acer vult in het bericht graag aan dat Google Education Upgrade niet alleen handig is voor online managementtoepassingen in de klas. Het vergemakkelijkt ook de toegang tot bestanden voor elke gebruiker. Langs de administratieve kant helpt het om een veilig en gemakkelijk te gebruiken netwerk op te bouwen. Dankzij Google Admin Console kon Spijker via centraal beheer instellingen toepassen voor verschillende leeftijdsgroepen, klassen en individuen.


Hebben we je aandacht met het lezen van dit artikel en wil je graag meer leren over Chromebooks en het COOL leerplatform van Cloudwise? Schrijf je dan in voor een boeiend webinar op 22 september 2022.