Word jij de ICT-coördinator van het jaar 2023?

- David Van Waeyenberghe - 3 min

Wie volgt Kristof Beckers op als strafste ICT-coördinator? Na een pauze van twee jaar is de zoektocht naar de ICT-coördinator van het jaar opnieuw opgestart.

De Vlaamse ICT-coördinatorenliga Vicli organiseert samen met Signpost en ICT-praktijkdag de wedstrijd ICT-coördinator van het jaar. Na laureaat Kristof Beckers in 2020 drukten de organisatoren noodgedwongen (Corona, weet je wel) de pauzeknop in. Nu het leven zich normaliseert krijgen de strafste ICT’ers opnieuw de kans om in de prijzen te vallen.

Niet één maar twee winnaars

Jasper Cuvelier (2017), Bertien Boon (2018), Jonas Nackaerts (2019) en Kristof Beckers krijgen op 6 februari 2023 een opvolger of opvolgster. Of beide, want de organisatoren trekken deze keer alle registers open. “We zoeken twee nieuwe ICT-coördinatoren van het jaar”, verduidelijkt Koen Vandenhoudt van Vicli. “Het gaat om een technisch en pedagogisch ICT-coördinator.”

“Sinds Corona zien we een ander beeld in scholen als het gaat over de taak van een ICT-coördinator. We willen het signaal geven dat die persoon niet langer het manusje-van-alles is. Door de functie op te splitsen, verandert ook de taak van de ICT-coördinator. Eigenlijk zijn het twee verschillende functies en daarom hebben we ervoor gekozen om één technische en één pedagogische ICT-coördinator in de kijker te zetten.”

Kristof Beckers, ICT-coördinator van het jaar 2020

Nomineer een collega (of jezelf)

Vicli verstuurde een nominatie-oproep naar meer dan 3.000 contacten. Iedereen die in Vlaanderen is tewerkgesteld kan trouwens een persoon (of zichzelf) naar voor schuiven om de prijs in de wacht te slepen. Nomineren kan tot 15 januari 2023 via dit online formulier. Alle genomineerden krijgen een bericht van Vicli en een uitnodiging voor de ICT-praktijkdag op 6 februari.

Na de nominatieronde begint het werk voor de vakjury. Zij zullen over alle nominaties beraadslagen en twee winnaars aanduiden. In de vakjury zetelen de stuurgroepleden van Vicli samen met vertegenwoordigers van Signpost, ICT-praktijkdag en Digitaal Centrum Leren PXL. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de ICT-praktijkdag in Leuven.

Beide winnaars ontvangen een Lenovo Thinkpad E15, LED-monitor, een trofee en een professionele video-opname op school. Het spreekt voor zich dat de laureaten eveneens een prominente plaats zullen krijgen in onze rubriek ICT-coördinator aan het woord.