Vierde editie Digital School Today vindt plaats op dinsdag 25 oktober

- David Van Waeyenberghe - 4 min

Met het event rond duurzame digitalisering wil Digital School Today directies, leerkrachten en ICT-coördinatoren inspireren en motiveren.

De vierde editie van Digital School Today, een organisatie van Econocom, vindt plaats op dinsdag 25 oktober in het Elewijt center in Zemst. Aan de hand van keynotes, panelgesprekken en break-out sessies wil Digital School Today directies, leerkrachten en ICT-coördinatoren inspireren en motiveren om op een duurzame manier de digitalisering verder te zetten.

Keynote sprekers

Digital School Today opent met drie keynote sprekers. Pedagoog, auteur en sociaal ondernemer Bert Smits heeft het over hoe digitalisering kan helpen bij een efficiëntere schoolorganisatie. Smits praat over hoe het lerarentekort kan worden ondervangen en hoe leerlingen meer op maat kunnen worden begeleid. Hij neemt daarbij de digitalisering als grondplan bij de verbouwing van het onderwijs.

Ilse Mariën, Post-doc onderzoeker bij Imec Smit aan de VUB, praat in haar keynote over jongeren die vandaag als digital natives worden beschouwd. Toch mogen we volgens haar niet zomaar aannemen dat iedereen voldoende toegang heeft tot de nodige tools om digitale vaardigheden te ontwikkelen. Mariën opent de ogen voor een relevant maatschappelijk probleem, vanuit een positieve en actiegerichte benadering.

Ulrich Petré, adviseur digitalisatie en innovatie VOKA, schets in zijn keynote de impact van digitalisering op de arbeidsmarkt. Hij geeft handvaten mee om te gebruiken in de school. Petré heeft het over de toenemende digitalisering van de samenleving en bedrijven maar ook over de kansen en risico’s. Iets waar het onderwijs zich niet altijd van bewust is.

lees ook

‘Bootcamps’ stomen schoolteams klaar voor Digisprong

1 jaar digisprong

Na de keynotes is het tijd voor een, ongetwijfeld bijzonder geanimeerd, debat over het eerste jaar Digisprong. Enkele experten blikken terug op het eerste jaar Digisprong en bespreken de voordelen en hindernissen. Daarnaast geven ze hun mening over hoe die Digisprong kan dienen als springplank voor de toekomst.

“Tijdens het event stelt Econocom de resultaten voor van een grootschalig onderzoek”, zegt Rafael Tirmarche van PR-bureau Factivity. “Daarin peilde Jense Fontyn naar hoe ver de scholen staan in hun digitalisering en hoe ze tegen de toekomst aankijken. De 500 respondenten gaven ook aan in welke mate de leraren mee zijn in die digitalisering.”

Digital School Today sluit af met twee break-out sessies. Deelnemers kunnen op de website kiezen uit een aantal thema’s zoals digitalisering, inclusie en geïntegreerd werken. Het event start om 9u30 en duurt tot 16uur. Meer info op de website van Digital School Today.

Kan je het event niet live meemaken? Hou dan zeker Schoolit.be in de gaten want wij brengen na afloop ruim verslag uit.