ToolSense maakt SMART board slimmer

- Jeroen Langendam

Het Canadese bedrijf SMART Technologies belooft een ware revolutie op het gebied van Smartboards. De aankondiging van een nieuwe lijn smartboards was slechts een opwarmertje De grootste doorbraak is het nieuwe ToolSense Platform.

ToolSense is een techniek die door SMART technologies is ontwikkeld om de digitale schoolborden veel interactiever te maken. “De mogelijkheden van het nieuwe ToolSense platform zijn letterlijk oneindig”, zegt Nicholas Svensson van het bedrijf met enige bombarie.

ToolSense slaat een brug tussen digitaal onderwijs en fysiek, hands-on leren. Door dit nieuwe systeem beloven Smartboards, zoals de nieuwe SMART Board 6000S, https://www.smarttech.com/en/about/news/media-releases/new-interactive-display-smart-board-6000s?category=media-releases  veel intuïtiever te worden. Je kunt zo goed als elk object gebruiken om het bord mee te besturen.

Het maakt niet uit of je de standaard smartboard stiften gebruikt, of een ander apparaat, want de smartboards die gebruik maken van ToolSense herkennen vanzelf wat je in je hand hebt en zorgt dat het smartboard reageert zoals het hoort.

ToolSense versterkt concurrentiepositie

De technologie is door het bedrijf zelf ontwikkeld en gepatenteerd. Dat levert het bedrijf een sterke concurrentiepositie op ten opzichte van andere aanbieders van digitale schoolborden.  Zelf spreekt het bedrijf liever over de voordelen die de nieuwe technologie oplevert voor scholen die de schermen van SMART Technologies kopen.

Svennson: “Onze visie is dat we specifieke instrumenten opnieuw uitvinden voor alle onderwijsniveaus en elk vak, helemaal afgestemd op het curriculum en het niveau van de leerling. Dat we nu ook tastbare objecten kunnen gebruiken brengt het hands-on onderwijs in het leslokaal naar een hoger plan op een manier die voor iedereen te behappen is.”