Microsoft lanceert Surface Go 3 met nieuwe Intel-processoren

- Ilene Langen

Microsoft kondigt een nieuwe versie van zijn Surface Go 2-in-1 aan, de Surface Go 3. Ten opzichte van zijn voorganger is er weinig veranderd, enkel de Intel-processoren zijn nieuw. De tablet zal op 5 oktober beschikbaar zijn aan een basisprijs van 439 euro.

Vorig jaar nog lanceerde Microsoft de Surface Go 2. Nu kondigt de gigant een nieuwe versie aan van het stijlvolle toestel: de Surface Go 3. Toegegeven, er zijn enkel minieme aanpassingen gebeurd. Wel zal de 2-in-1 tot 60 procent sneller werken dankzij de nieuwe Intel-processoren.

Wat blijft hetzelfde?

Net zoals zijn voorganger heeft de Surfaco Go 3 een 10,5 inchscherm dat aanrakingsgevoelig is. Daarnaast beschikt het toestel over dezelfde camera’s, aansluitingen (zoals een USB-C-poort), speakers en afmetingen als de Surface Go 2. In de nabije toekomst zal er ook een LTE-versie beschikbaar zijn, die 4G ondersteunt.

Surface Go 3
Bron: Microsoft

Nieuwe processoren

Om meer snelheid voor alledaagse taken te bieden, voorziet Microsoft nieuwe Intel-processoren: De Intel Pentium Gold- of de Intel Core i3-processor. Huiswerk zal je dus in een mum van tijd af kunnen werken. Het Pentium-model beschikt over 4GB geheugen en 64GB opslag, de Core i3-variant heeft 8GB geheugen en 128GB opslagcapaciteit.

Handig in gebruik

Je kan het lichtgewicht van 544 gram ook makkelijk overal mee naartoe nemen. De batterij houdt het zelfs langer dan een gemiddelde schooldag vol, want hij gaat tot 11 uur mee. Het apparaat zal Windows 11 draaien, van ingebouwde beveiliging genieten en compatibel zijn met de Surface-pen.

Voor 439 euro kan je de wifi-versie van de Surface Go 3 aanschaffen vanaf 5 oktober.