Logitech presenteert hoofdtelefoon op kindermaat 

- David Van Waeyenberghe

De Zero Learn hoofdtelefoons zijn door Logitech ontwikkeld voor gebruik in een klasomgeving. Naast een robuust ontwerp beschikt de gebruiker over verschillen oorpads en aansluitingen.  

Een gepaste hoofdtelefoon kiezen voor een kind. Het is de nachtmerrie van veel ouders, en ook die van de journalist van The Verge blijkbaar. De gewone hoofdtelefoons zijn te groot en de toestellen die voor kinderen zijn bestemd, komen vaak van dubieuze merken. Net daarom is het goed om zien dat een bekend merk als Logitech een hoofdtelefoon speciaal voor kinderen binnen enkele maanden op de markt brengt. De richtprijs van 40 dollar is alvast veelbelovend. 

Flexibel en robuust 

De Zero Learn is beschikbaar in twee types oorpads, volledig over de oren of er op. Daarnaast kan de gebruiker de gewenste kabelaansluiting kiezen (USB-A en C, 3,5mm minijack). De koptelefoon is ontworpen voor luister- en spreekgemak bij de leerling. Extra akoestische ruimte zorgt voor helder geluid waardoor het voor kinderen gemakkelijker wordt om zich te focussen in het klaslokaal. De solide microfoon is uitgerust met een ruisonderdrukkingsfilter.  

Volgens de fabrikant is het toestel bestand tegen flink wat schokken. Zo overtreft de valbescherming zelfs de militaire standaard 810G (4 voet). “We hebben uitvoerige veegtesten gedaan om ervoor te zorgen dat de hoofdtelefoon steeds opnieuw kan worden schoongemaakt”, klinkt het bij Logitech. “De kabels zijn ‘kauwbestendig’ voor het geval dat een student verveeld is of onder stress staat. Zowel de kabel als microfoon zijn ontworpen en getest met het oog op duurzaamheid.” 

Geluidsbegrenzing 

Volgens de journalist van The Verge is er geen begrenzing op de geluidsuitgang. Iets wat tot oorproblemen kan leiden wanneer kinderen het volume volledig open draaien. Blootstelling aan 100 dBA kan al na een kwartier leiden tot gehoorschade. Al hangt veel af van het gebruikte toestel en het toestel dat audio naar de hoofdtelefoon stuurt ook. In een reactie gaf Logitech via woordvoerder Wendy Spander aan dat alle regels zijn gevolgd. 

De Zero Learn hoofdtelefoon zal vanaf de zomer beschikbaar zijn. De richtprijs is ingesteld op 40 dollar. Leerkrachten en scholen kunnen de toestellen al bestellen vanaf deze lente tegen 35 dollar.