Lenovo lanceert nieuwe onderwijsoplossingen

- David Van Waeyenberghe

Lenovo heeft een nieuw toestel en bijkomende (software) diensten gelanceerd voor de onderwijssector. De 100e Chromebook biedt studenten nog meer mogelijkheden om gepersonaliseerd te leren. Daarnaast moet extra harde hardware en software zorgen voor een veiligere leeromgeving.  

De nieuwe 100e Chromebook Gen 4 kan volgens Lenovo tegen een stootje. Het toestel van minder dan anderhalve kilogram heeft een 11,6 clamshell-ontwerp en een batterijlevensduur tot 12 uur. Optioneel kan worden gekozen voor een touchscreen. Het toetsenbord met bovenlader en volledig afgeschermde toetsenkappen is eenvoudig te onderhouden en bestand tegen morsen. De versterkte poorten, scharnieren en rubberen bumpers geven het toestel extra bescherming.

Stevige binnenkant

Naast een beveiliging aan de buitenkant kreeg de nieuwe Chromebook, die beschikt over een Intel N-serie processor, ook de nodig beveiligingsmaatregelen aan de binnenkant. Gebruikers kunnen zelf nog extra beveiligingsoplossingen toevoegen uit het ThinkShield portfolio zoals Absolute om apparaten te volgen, beoordelen en beheren, en SentinelOne dat AI-aangedreven endpointbeveiliging biedt.

Daarnaast biedt ChromeOS-beveiliging sandboxing, veilig browsen en de door Google ontworpen Titan C-beveiligingschip, samen met regelmatige automatische beveiligingsupdates die op de achtergrond worden uitgevoerd. Voor onderwijsgebruikers biedt Lenovo ook Education Support, Safeware en UV-printen en lasermarkeren aan als optie.

Software en diensten

Lenovo geeft gebruikers via Chrome Education-bundels toegang tot meer softwareoplossingen. Die bundels bestaan uit: Chrome Education Upgrade,  LanSchool Classroom Management NetFilter. De EdTech Consulting Services van Lenovo ondersteunen scholen bij strategische innovatie door de juiste technologieën te identificeren en in te zetten om aan de veranderende onderwijsbehoeften te voldoen en zich te richten op de resultaten van leerlingen.

lees ook

Lenovo zet in op digitale onderwijs-transformatie in de klas van de toekomst

“Lesgeven en leren blijven zich ontwikkelen dankzij de introductie van nieuwe technologieën die het klaslokaal en de werkplek transformeren door nieuwe digitale ervaringen en hulpmiddelen”, zegt Stuart King, Global Head of Education Segment, Lenovo’s Intelligent Devices Group. “Lenovo ondersteunt docenten en leerlingen met slimmere technologie en hulpmiddelen, zodat ze deze veranderingen volledig kunnen omarmen om succesvolle leerresultaten te behalen.” 

De Lenovo 100e Chromebook Gen 4 zal in het eerste kwartaal van 2024 wereldwijd verkrijgbaar zijn in geselecteerde markten, vanaf 289 dollar.