Instapmodellen Apple Macbooks krijgen een upgrade

- Jeroen Langendam

Apple geeft de MacBook Pro en MacBook Air een update. De instapversie van de MacBook Pro krijgt eindelijk een langverwachte update en de MacBook Air-toestellen krijgen een TrueTone-scherm mee.

Goed nieuws voor wie toe is aan een nieuwe MacBook. Apple heeft namelijk bekend gemaakt dat een aantal MacBook modellen een stevige update krijgen. Nadat de duurste MacBook Pro een paar maanden geleden werd geüpgradet zijn nu de MacBook Air en de goedkoopste variant van de MacBook Pro aan de beurt.

MacBook Air TrueTone-scherm

De MacBook Air krijgt de beschikking over de True Tone beeldschermtechnologie. Deze technologie werd vorig jaar geïntroduceerd in de duurdere MacBook Pro’s. True Tone past het beeld aan op basis van het licht uit de omgeving, waardoor de kleuren op het scherm levensecht zouden moeten zijn.

Je zou denken dat het toevoegen van nieuwe features de prijs van de notebook de hoogte in zou jagen. De werkelijkheid is anders, want de MacBook Air wordt juist 100 euro goedkoper, met een adviesprijs van 1.249 euro voor het basismodel.

Basismodel MacBook Pro krijgt langverwachte upgrade

De top-end versie van deze MacBook Pro leek tot nu toe de lieveling van Apple te zijn, terwijl het 13 inch instapmodel leek te worden genegeerd. Maar met de nu aangekondigde upgrade maakt Apple de achterstand van het basismodel voor een groot deel goed.

De Touch Bar en Touch ID maken eindelijk ook hun opwachting bij dit model. Maar dat is niet alles, want ook onder de motorkap krijgt deze 13 inch MacBook een stevige boost. De Intel Core i5 2.3.GHz (dualcore) wordt na twee jaar dienst vervangen door een 1.4 GHz quadcore Core i5 processor van de achtste generatie.

Tot slot verdwijnt de klassieke MacBook uit de Apple Store. Het allereerste toestel met een USB-C-aansluiting heeft sinds de lancering van de MacBook Air weinig bestaansrecht.

Scholen genieten van extra Apple-korting. Daar start de MacBook Air vanaf 1.173,70 euro, terwijl de vernieuwde MacBook Pro al vanaf 1.409,65 euro over de toonbank gaat.