EPOS lanceert nieuwe headsetserie voor het onderwijs

- Ilene Langen

Nu hybride en virtueel werken steeds belangrijker worden, spelen audiotools en technologie een nog grotere rol in het onderwijs. Daarom lanceert EPOS een nieuwe headsetserie voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs: de EPOS EDU 10-serie.

Om nog meer in te spelen op hybride leren en virtueel werken in het onderwijs, lanceert EPOS de nieuwe EDU 10-headsetserie. Leerlingen uit het lager en secundair onderwijs kunnen op zo makkelijk online lessen volgen, zonder gestoord te worden.

Microfoons met ruisonderdrukking

EPOS ontwikkelde de EDU 10-serie speciaal voor leerlingen van 10 tot 16 jaar. De headsets zijn naar eigen zeggen licht en comfortabel om te dragen en bieden een goede geluidskwaliteit aan. Leerlingen en leerkrachten kunnen zuiver met elkaar communiceren, dankzij de microfoons met ruisonderdrukking.

Verschillende versies

Verder zijn de headsets compatibel met toestellen als Chromebooks en toepassingen als Zoom en Microsoft Teams. De EDU 10 heeft twee oorschelpen en kan met een 3,5mm jack aangesloten worden op laptops, smartphones en tablets. De EDU 11-headset heeft een usb-aansluiting en maar één oorschelp, de EDU 12 heeft ook een usb-aansluiting en twee oorschelpen.

De nieuwe serie is beschikbaar in bundels van tien headsets vanaf 169 euro, met een tweejarige garantie op de toestellen.