Dustin voorziet 22.000 medewerkers van Associatie KU Leuven van Apple-materiaal

- David Van Waeyenberghe

Het contract voorziet naast nieuw materiaal ook onderhoud en herstellingen en kost de Associatie KU Leuven één miljoen euro per jaar.

De Associatie KU Leuven omvat, naast de universiteit zelf, de hogescholen Vives, Thomas More, UCLL, Odisee en Luca School of Arts. Het netwerk is verspreid over 23 campussen in Vlaanderen en Brussel en telt 110.000 studenten en 22.000 medewerkers. Om die medewerkers van geschikt IT-materiaal te voorzien, zocht de Associatie KU Leuven een nieuwe partner die Apple kon leveren. Via een Europese aanbesteding viel het contract in handen van Dustin.

Centraal team volgt bestellingen op

De Associatie KU Leuven trekt jaarlijks een budget uit van ongeveer een miljoen euro voor Apple-hardware en bijhorende services. De it-leverancier beschikt over een team dat alle aanvragen vanuit de Associatie KU Leuven behandelt en de bestellingen opvolgt. “De medewerkers kunnen via een tool aangeven waar ze nood aan hebben. Vervolgens krijgen ze een productcode die ze kunnen doormailen naar onze medewerkers, omdat wij als single point of contact fungeren”, zegt Joris Feyen, Sales Manager Public Sector bij Dustin.

Sinds de start van het contract leverde de IT-dienstverlener 565 toestellen die draaien met MacOS. De komende jaren garandeert de pc-leverancier ook een vlotte service na verkoop. De meeste toestellen van de Associatie KU Leuven zijn op dit moment nog gloednieuw en vertonen uiteraard weinig problemen. En als er toch een probleem optreedt, garandeert de verkoper de nodige continuïteit met een vervangtoestel en komt een team het toestel ter plaatse herstellen.

Alle faculteiten bestellen zelfstandig de toestellen en accessoires. Die worden uitsluitend gebruikt door de faculteitsmedewerkers en doctoraatstudenten. Dustin beschikt over heel wat expertise in de onderwijssector. Ongeveer 1.800 klanten in de sector doen al beroep op hun diensten.