Acer toont omklapbare Chromebooks en laptops voor het klaslokaal

- Michaël Aussems

Acer introduceert Windowslaptops en Chromebooks voor de schoolomgeving. De stevige toestellen hebben allemaal een omklapbaar aanraakscherm, zodat ze dubbel dienst doen als tablet.

Acer lanceert twee nieuwe toestellen met een omklapbaar scherm voor het klaslokaal. De TravelMate Spin B3 is een klassieke laptop met MIL-STD 810H-certificatie, waardoor het ding tegen een stootje kan. Het toestel draait Windows 10 al wil dat niet zeggen dat je meteen stevige prestaties mag verwachten. Onder de motorkap zit een Intel Pentium Silver-cpu, die toch vooral voor licht werk geschikt is. De laptop heeft dankzij de zuinige cpu wel een autonomie van twaalf uur.

Acer rust het toestel verder uit met bescherming tegen vloeistof en eenvoudig te repareren toetsen. Het aanraakscherm wordt beschermd door Corning Gorilla Glass dat speciaal bewerkt is met een antibacteriële laag. Het toestel heeft verder USB-Type-C-poorten aan boord, net als een ethernetaansluiting en een HDMI-poort. De cover van het scherm geeft verder een indicatie van het batterijniveau van de laptop, zodat de leerkracht de status van de toestellen eenvoudig mee in de gaten kan houden. Wat connectiviteit betreft voorziet Acer nog optionele 4G LTE-ondersteuning en Wifi 6-cmpatibiliteit.

Chromebook

De Acer Chromebook Spin 512 heeft een gelijkaardig omklapbaar aanraakscherm en heeft een 3:2 aspect ratio. Variant Chromebook Spin 511 heeft een display met klassieke 16:9-schermverhoudingen. Het scherm meet 11,6 inch. De twee varianten hebben een Intel Pentium Silver aan boord en kan uitpakken met MIL-STD-810H-certificatie. Langs de buitenkant lijken de twee laptops heel sterk op elkaar. Het voornaamste verschil is het besturingssysteem. De Chromebook Spin 512 draait Chrome OS, wat de lichte processor minder zal belasten. De Chromebooks komen op de markt met maxilaal 64 GB eMMC-opslag en 8 GB aan RAM. Wifi 6 en 4G worden ook hier optioneel ondersteund.

Acer zet de Chromebook Spin 512 in de markt vanaf 399 euro. De Chromebook Spin 511 zal 369 euro kosten. Ze zijn allebei vanaf maart te koop. De Acer TravelMalte Spin B3 is beschikbaar vanaf 409 euro in Q2.