Zoom standaard bij Linux Escuelas

- Jeroen Langendam

Zoom blijkt essentieel voor afstandsonderwijs. Linux Escuelas, de educatieve versie van Linux levert voortaan standaard deze populaire video-bel-app mee.

Vorig jaar kende bijna niemand Zoom, maar dankzij de COVID-19 pandemie is het snel uitgegroeid tot een van de populairste apps. Het installeren van Zoom kan op alle beschikbare Operating Systems (OS), zoals Windows, Android en Apple. Scholen die gebruik maken van de educatieve versie van Linux, Escuelas, hebben het zelfs nog makkelijker. Zoom is voortaan als voor-geïnstalleerde applicatie standaard onderdeel van deze OS.

Nodig voor leren op afstand

Zonder applicaties als Zoom (maar ook Microsoft Teams en Skype voor onderwijs) was het geven van afstandsonderwijs stukken moeilijker geweest. Laagdrempelige apps voor video conferencing hielpen leerkrachten het contact met hun leerlingen in stand houden. Zonder deze oplossingen had het onderwijs vooral via e-mail moeten verlopen, iets wat veel minder effectief was geweest.

De ontwikkelaars achter Linux Escuelas hadden al snel door dat Zoom een essentieel stuk gereedschap in het onderwijs is geworden.

Ze zeggen hierover: “Een app die in de context van de pandemie enorm populair werd voor het voeren van video-conferences en het houden van virtuele vergaderingen is Zoom. We informeerden gebruikers via onze sociale netwerken hoe je deze app kunt installeren, maar nu is het onderdeel geworden van Escuelas Linux”.

Zoom is standaard verkrijgbaar vanaf versie 6.9 van Linux Escuelas. Dat betekent niet dat je met oudere versies geen gebruik kunt maken van de app, alleen moet je bij deze oudere versies wat meer stappen zetten.

Nog meer moois in Linux Escualas 6.9

Zoom is niet het enig nieuwtje in Linux Escuelas 6.9, alle andere apps zijn ook geüpdatet. Zo maken onder meer Inkscape 1.0, Blender 2.83 en LibreOffice 6.4.4 onderdeel uit van de nieuwste editie van Linux.

Ook populaire apps als Adobe Flash, webbrowser Firefox, Geogebra, Moksha en Chrome (64 bit) en Chromium (32 bit) zijn volledig geactualiseerd.