Vanuit je kot naar het Oude Griekenland

- Jeroen Langendam

Afbeelding: Ubisoft

Wanneer de muren op je af komen, wil je het liefst nieuwe plekken ontdekken. Dankzij een nieuw digitaal lespakket kun je nu het Oude Griekenland verkennen. Gewoon, vanuit je luie stoel.

Game ontwikkelaar Ubisoft heeft vandaag een gratis lessenpakket gepubliceerd over het Oude Griekenland. Dit digitaal lessenpakket is gebaseerd op Discovery Tour: Ancient Greece, een onderdeel van de populaire game Assassins Creed Odyssey.

Assassins Creed staat bekend om haar hoogstaande graphics en gameplay en is razend populair. Dat maakt het spel tot een goed vehikel om leerlingen geboeid aan het werk te krijgen. Ubisoft zag eerder al de educatieve mogelijkheden van hun game en bouwde daarom de Discovery Tour. Nu wordt deze content dus verrijkt met didactisch materiaal.

Nu beschikbaar

Het lespakket telt vijf lessen, waarvan de eerste digitale geschiedenisles vanaf nu gratis beschikbaar is.

Voor het opstellen van de lessen heeft Ubisoft samengewerkt met een geschiedenisleraar uit Geraardsbergen. Daarmee staat het bedrijf borg voor de didactische kwaliteit en de geschiktheid voor leerlingen uit twee hoogste leerjaren van het basisonderwijs of de eerste graad van het secundair onderwijs.

Opbouw van de lessen over het Oude Griekenland

Het lessenpakket volgt een standaard opbouw, die begint met een rondleiding via de interactieve Discovery Tour: Ancient Greece. Ook is er een YouTube-video die dezelfde stof behandeld. Na de rondleiding volgen een aantal opdrachten om de stof te oefenen. De les sluit af met een kennistest.

De eerste les is inmiddels te downloaden, de komende weken volgen er meer.