Onderwijstools gemakkelijker toegankelijk via Classroom

- David Van Waeyenberghe

Google heeft het gebruik van onderwijstools gemakkelijker gemaakt in Classroom. Via add-ons zijn tientallen toepassingen in één klik toegankelijk voor leerkrachten en studenten.

Leerkrachten die externe tools gebruiken tijdens hun lessen, moeten nu vaak verschillende stappen ondernemen om die toepassingen te bereiken. Vaak vragen al die tools ook nog een eigen paswoord waardoor de rompslomp groot kan worden. En dat geldt ook voor de studenten die naar die tools moeten surfen. Om die mallemolen een halt toe te roepen, heeft Google een samenwerking met verschillende EdTech-tools.

Klikken en klaar

Google heeft add-ons klaar voor toepassingen zoals Adobe Express, BookWidgets, Play Books, en verschillende andere. De grootste uitdaging voor de ontwikkelaars was om de toepassingen in Classroom te integreren zodat ze eenvoudig bereikbaar zijn voor leerkrachten en studenten. Door de add-ons zijn die apps toegankelijk zodra een gebruiker zich inlogt.

Leerkrachten krijgen trouwens extra hulpmiddelen om punten te geven via toepassingen. Verschillende add-ons hebben geïntegreerde toepassingen zoals auto-grading, insights en grade syncing. Het is ook mogelijk om gepersonaliseerde feedback te geven aan de studenten. Alle add-ons synchroniseren automatisch met Classroom gradebook.

Admins aan de slag

Het eerste woord is aan de admins. Eens zij de add-ons hebben toegevoegd, kunnen ze leerkrachten toegang geven tot die applicaties. Opgelet, admins moeten Google Workspace for Education Plus editie of Teaching & Learning upgrade hebben toegewezen aan elke leerkracht. Anders blijven de add-ons onbereikbaar. Eens alle add-ons individueel zijn toegekend, dan kan een coach met de Professional development kit instructies geven aan leerkrachten.

lees ook

Monitor het niveau van je leerlingen dankzij de nieuwe oefensets van Google Classroom

Leerkrachten van hun kant vinden de module met add-ons in het takenscherm. Van daaruit zijn de toepassingen in een simpele klik bereikbaar.

Belangrijk: De add-ons bekijken, voltooien en beoordelen kan in de webversie en de mobiele versie van Classroom.