Ondersteuningstraject Bootcamps 2.0 gelanceerd

- David Van Waeyenberghe

Beeld: Image Creator

Het Kenniscentrum Digisprong en Impact Connecting hebben een tweede versie van de ICT-Bootcamps gelanceerd tijdens de ICT-praktijkdag in Leuven. 80 scholen uit het secundair, volwassenen- en deeltijds kunstonderwijs kunnen deelnemen aan het (gratis) ondersteuningstraject.

Na de eerste reeks bootcamps, waarvan de derde golf in september start, heeft het Kenniscentrum Digisprong een nieuwe variant gepresenteerd. Deze keer staat het vormingstraject open voor schoolteams uit het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs, volwassenenonderwijs en deeltijds kunstonderwijs. Net als bij de eerste bootcamps is ook deze opleiding gratis, al vraagt de organisator wel de nodige tijdsinvestering van het schoolteam.

Coaching op maat

De Bootcamps 2.0 geven directeurs en ICT-coördinatoren de kans om de competenties van het school- of ICT-team verder te ontwikkelen. Net zoals bij de eerste bootcamps, is er ook hier een mix voorzien van e-modules en fysieke coaching op maat. Die ondersteuning vertrekt altijd vanuit de specifieke noden van de school. Daarbij vorm het Europese kader DigCompEdu de leidraad.

lees ook

‘Code Week is kans voor ICT onderwijs’

De bootcamps van het Kenniscentrum Digisprong liggen in handen van Impact Connecting, dat hiervoor samenwerkt met Schoolmakers en DLearning. De opleiding is gratis voor de scholen. Toch verwacht de organisatie inzet én tijd van de deelnemers voor het intensieve traject waarbij het voltallige schoolteam (inclusief directie) wordt betrokken. Geïnteresseerde scholen kunnen zich inschrijven voor één van de infomomenten in maart en april.

Alle informatie is terug te vinden op de website van de ICT-bootcamps 2.0.