‘Minecraft library’ maakt lesmateriaal toegankelijker

- Jeroen Langendam

Afb: Minecraft

Minecraft heeft de functie “library” toegevoegd aan de Education Edition van het spel. Met de in-game library krijgen leerkrachten makkelijker toegang tot educatieve content.

In de afgelopen maanden hebben we vaak aandacht besteedt aan Minecraft: Education Edition. De ontwikkelaars van het spel komen steeds met nieuwe updates die het populaire spel aantrekkelijker maken voor het onderwijs.

In de laatste update is een library toegevoegd, waardoor je makkelijker toegang krijgt tot alle beschikbare educatieve content. Voor de introductie van de Library was het verkrijgen van educatieve content wat omslachtig: je moest de spelwereld verlaten om het lesmateriaal te downloaden van de website.

Nu kun je lessen zoeken terwijl je nog in Minecraft bent. Een enkele klik op “View Library” volstaat om toegang te krijgen tot al het materiaal. Je kunt kiezen uit de volgende categoriën:

  • Lessen
  • Maandelijkse bouw “challenges”
  • Werelden
  • How to play

Onder elke categorie bevindt zich een wereld van vakken, lessen en content. Elke les die in de Library te vinden is speelt zich af in een speciaal gecreëerde MineCraft wereld, inclusief leerdoelen, lesplannen en nog veel meer.

Lesbeschrijving Minecraft Library
Via de library kun je binnen Minecraft lessen zoeken. (Afb: Minecraft)

Enthousiast

Minecraft: “We zijn erg enthousiast dat het met de nieuwe functie nog makkelijker wordt om goede lessen en educatief materiaal te vinden dan voorheen. Maar geen zorg: ook op de website kun je het materiaal blijven vinden. “

Met het enthousiasme doen de ontwikkelaars van het educatieve spel ook de belofte de library te blijven vullen met nieuw lesmateriaal.

Library toegankelijk in nieuwste Minecraft versie

Om gebruik te maken van de nieuwe library-functie in Minecraft moet je het spel updaten naar de meest actuele versie. Meer informatie over hoe de nieuwe functie te gebruiken is te vinden op de startpagina van Minecraft: Education Edition.