Webinar Minecraft Education: Cyber FUNdamentals & Expert

- David Van Waeyenberghe

IT-specialist Edu-Tech organiseert samen met Microsoft een webinar rond cyberveiligheid via Minecraft. Het gratis event vindt plaats op dinsdag 9 januari en is gericht naar leerkrachten en pedagogische ICT-coördinatoren.

Minecraft Education: Cyber FUNdamentals & Cyber Expert, dat is de titel van de webinar op 9 januari. In het populaire spel ontdekken de leerlingen de wereld van cybersecurity. Het spel bestaat uit zes werelden waarin de gamers, samen met de leerkrachten, digitaal burgerschap en de concepten van cyberveiligheid leren kennen. Doorheen het spel bouwen de leerlingen digitale en cybervaardigheden op. Zo leren ze een netwerk bouwen, gegevens versleutelen, malware,…

Leerlijn cybersecurity

Tijdens de webinar krijgen de deelnemers een beter inzicht in de wereld van Minecraft. “Enige voorkennis is absoluut niet nodig”, klinkt het bij Edu-Tech. “We richten ons tot leerkrachten en ICT-coördinatoren die met hun leerlingen willen werken rond cyberbewustzijn en cyberveiligheid. De werelden in Minecraft zijn bedoeld voor de laatste graad lager en het middelbaar onderwijs, van 10 tot ongeveer 18 jaar.”

lees ook

Vlaamse Minecraft community breidt uit

Wie de webinar bijwoont mag zich verwachten aan twee leerpaden met elk drie werelden. Het leerpad CyberFUNdamentals is bedoeld voor leerlingen tussen 10 en 14 jaar. Cyber Expert heeft de oudere studenten, tussen 13 en 18 jaar, als focusgroep. “We bekijken hoe zo een wereld werkt en welk extra lesmateriaal leerkrachten kunnen gebruiken. Er zal na afloop ruimte zijn voor vragen en antwoorden.”

Inschrijven voor de gratis webinar kan via deze link.