Microsoft Whiteboard kondigt nieuwe functionaliteiten aan

- Jeroen Langendam

Om het leerkrachten makkelijker te maken om Microsoft Whiteboard for Education in de les te gebruiken heeft Microsoft aangekondigd dat er zes nieuwe functionaliteiten aan het programma worden toegevoegd.

Microsoft Whiteboard voor Education is een digitaal platform waarop leerlingen kunnen tekenen en schrijven, notities kunnen maken, grafieken kunnen toevoegen en samen kunnen werken. Microsoft heeft een zestal features toegevoegd aan Microsoft Whiteboard die het makkelijker en leuker moeten maken om met Microsoft Whiteboard te kunnen werken.

Reacties op Microsoft Whiteboard

In navolging van de bekende Facebook Like geeft ook Microsoft Whiteboard nu de mogelijkheid om met plaatjes, tekst en het bekende duimpje snel te reageren op content. Dit moet een laagdrempelige manier worden om betrokkenheid aan te moedigen.

Afbeelding: Microsoft

Send to team

Met Send to Teams wil Microsoft leerlingen en leerkrachten uitnodigen om ook buiten de klas het gesprek over de stof voort te zetten. Gebruikers kunnen een board dat ze hebben gemaakt delen met een kanaal binnen Microsoft Teams. Een gedeeld board is niet alleen te bekijken, maar biedt ook kansen om samen te werken en van elkaar te leren.

Afbeelding: Microsoft

Immersive Reader

Nu steeds meer software aanbieders een ‘Immersive Reader’ aanbieden, kan Microsoft niet achterblijven. Met de Immersive Reader moet het makkelijker worden om een nieuwe taal te leren lezen, of te oefenen met begrijpend lezen. Ook voor leerlingen met dyslexie of ADHD zou deze functie een uitkomst moeten zijn.

Afbeelding: Microsoft

Volg een deelnemer

Met Follow-along kun je de bijdragen van één specifieke (mede-)leerling op het bord volgen. Handig voor leerkrachten die de individuele bijdrage van een leerling wil beoordelen, maar volgens Microsoft is het ook nuttig voor leerlingen die zich door de enorme hoeveelheid content overweldigd voelen. Met Follow-along kunnen ze ervoor kiezen alleen de voor hen relevante content te zien.

Alleen-lezen

Interactie is leuk, maar soms moet een leerling zich kunnen concentreren. Met de Read-only mode kunnen leerkrachten een iets te enthousiaste leerling op ‘mute’ zetten om teveel afleiding te voorkomen.

Afbeelding: Microsoft

NASA stickers

Omdat Microsoft haar samenwerking met NASA wat meer bekendheid wil geven, wordt er ook een aantal EDU-stickerpacks met een ruimtevaart thema aan Microsoft Whiteboard toegevoegd.