Microsoft lanceert nieuwe functies in Search Progress en Coach

- David Van Waeyenberghe

Beeld: Image Creator

Studenten en leerkrachten krijgen nieuwe mogelijkheden om via Zoekvoortgang en -coach efficiënter door het digitale landschap te navigeren. Microsoft heeft vier nieuwe verbeteringen aangebracht in Search Progress en Coach in Teams for Education.

Search Progress is ontwikkeld om studenten te helpen bij het gericht vragen stellen. De tool moedigt hen ook aan om de verkregen informatie door een kritische bril te bekijken. “Dat zijn cruciale vaardigheden voor traditioneel onderzoek, maar eveneens fundamenteel voor sterke AI-geletterdheid”, schrijft Emma Gray in een blogpost. Microsoft heeft net vier verbeteringen aangebracht in Teams die het gemak voor de student nog moeten vergroten.

Internationale domeinaanpassing

Microsoft heeft de extensiemogelijkheden flink uitgebreid. Tot nu bleven de institutionele domeinen in Search Coach beperkt tot Amerikaanse extensies (.edu en .gov). Leerkrachten kunnen nu de zoekervaring van studenten aanpassen door lijsten samen te stellen met vertrouwde instellingsdomeinen, relevant aan de regio waarin wordt lesgegeven. Microsoft geeft daarvoor een shoutout aan Britse docenten die het probleem hebben aangekaart.

APA-citaten

Docenten kunnen het voor hun studenten gemakkelijker maken om citaties te genereren als onderdeel van het onderzoeksproces. Onderzoek is namelijk in veel gevallen de eerste stap om tot papers, presentaties of andere rapporten te komen. Door de optie aan te vinken, kunnen studenten het werk dat ze hebben gestoken in een Search Progress-opdracht, meenemen naar de rest van hun projecten.

Studenten kunnen er ook voor kiezen om hun zoekvoortgangswerk te exporteren  door het te kopiëren als een lijst. Die lijst bevat naast hun zoekopdracht ook uitleg voor elke geraadpleegde bron.

Aangepaste filters

Docenten krijgen de kans om Search Coach te personaliseren in functie van de gegeven Progress-opdracht. Zo kunnen ze filters weghalen of toevoegen, de factcheck-knop in- of uitschakelen en achtergronden veranderen.

Microsoft maakt Search Progress toegankelijk op mobiele apparaten. Studenten hoeven dus niet langer een laptop te gebruiken, maar kunnen effectieve zoekopdrachten oefenen, bronnen evalueren en onderzoeksopdrachten voltooien via hun smartphone of tablet.

lees ook

Microsoft lanceert AI-gedreven leescoach