Microsoft Forms stelt nieuwe ‘Collections’-functie voor

- Ilene Langen

Microsoft rolt op dit moment de nieuwe ‘Collections’-functie uit voor Forms. Zo kunnen gebruikers makkelijk quizjes, polls of testen groeperen in personaliseerbare collecties.

Microsoft stelt in een blogpost de nieuwe ‘Collections’-functie van Forms voor. Op die manier wordt de organisatie van enquêtes, polls en ondervragingen gemakkelijk gemaakt voor gebruikers. Klanten, waaronder dus ook leerkrachten, kunnen namelijk gepersonaliseerde collecties aanmaken.

Microsoft Collections
Bron: Microsoft

Het categoriseren van specifieke formulieren stond al lang op het verlanglijstje van vele gebruikers en kon je vorige maand al spotten in de Microsoft 365-roadmap. Volgens Microsoft kan je zoveel collecties maken als je wil én zijn ze altijd online bereikbaar. Je kan bestanden in een collectie makkelijk aanpassen en hele collecties kopiëren, delen of verwijderen wanneer je klaar bent.

Helaas voorziet Microsoft de mogelijkheid om collecties te downloaden of exporteren niet. Ook kunnen gebruikers groepsformulieren nog niet toevoegen aan persoonlijke collecties.

Mobiele ervaring

Naast de desktopervaring, wordt de nieuwe functie ook ondersteund op mobiele toestellen. Gebruikers kunnen dus eender waar en wanneer formulieren groeperen en aanpassen. Zelfs testjes die gemaakt zijn op andere Microsoft 365-apps zoals Teams, PowerPoint en Outlook.

Microsoft Collections
Bron: Microsoft

Later deze maand zou de functie voor alle klanten beschikbaar moeten zijn. Op die manier kan iedereen genieten van meer productiviteit en controle over zijn of haar bestanden.


Lees ook: Microsoft Teams zet in op sociaal-emotioneel leren met Reflect – Schoolit


Er zijn verder nog andere spelers op de markt waarin gebruikers specifieke formulieren kunnen maken. Denk maar aan ProProfs, de online tool ontwikkeld voor quizjes of toetsen en trainingen.